Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові перевізники збільшили список упосліджених пільговиків

Учора, 1 лютого, у Львові у касі автобусної станції АС-2 (автовокзал "Північний", вул. Хмельницького, 225) відмовились пенсіонеру з інвалідністю другої групи продати пільговий квиток до Буська. Про це Гал-інфо повідомив сам постраждалий пенсіонер Павло Павлович С.

Коли пенсіонер запитав у касі, на підставі чого йому не хочуть продати пільговий квиток, то його скерували до адміністрації станції, що на 3-му поверсі. В адміністрації пенсіонеру з інвалідністю другої групи  підтвердили, що його позбавлено права на пільговий проїзд. «На підставі чого?» - знову запитав чоловік. «На підставі листів від перевізників» , - відповіли йому, показавши з чотири листи.

Зокрема, пенсіонер читав лист від перевізника АТП-14631. У ньому, зі слів пенсіонера, йшлося про те, що оскільки уряд досі не врегулював питання компенсації перевізникам втрат за перевезення пільговиків, то перевізники більше не можуть власним коштом надавати такі пільги. Також у листі зазначено, що пільги залишено за АТОВцями та людьми з інвалідністю 1 групи.      

Далі пенсіонер зателефонував на номер «гарячої лінії» 112. Там йому порадили у таких випадках викликати поліцейських, щоб ті склали акт, з яким можна буде потім звернутись до суду.  

Чоловік поліцію не викликав, бо квапився потрапити додому

За його словами, пільговий квиток зі Львова до Буська коштує до 20 грн, повна його вартість – до 39 грн.

Згодом пенсіонер Павло Павлович С. приніс у редакцію Гал-інфо копію "листа щастя" від звичайного ТзОВ "Львівське АТП-14631", на основі якого його позбавили Законом передбачених пільг. Також він розповів, що у нього аж серце заболіло, коли побачив, як нещасні діти зі статусом  багатодітних сімей, також не могли придбати пільговий квиток.

Виходить, що львівські перевізники вирішили вибивати гроші з пільговиків, а не з Уряду. І це логічно, хоча й аморально.

Нагадаємо, що 17 січня цього року Всеукраїнська асоціації автомобільних перевізників повідомила таке: «Ситуація заходить в тупик через невирішення цієї проблеми з боку Верховної Ради України та Кабінету міністрів України. Пенсіонерам пільги на транспортні послуги не передбачені Законами України».

Тоді ж голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка в коментарі Zaxid.net зазначив, що йдеться саме про приватних перевізників, які вирішили запровадити стовідсоткову оплату за проїзд для пенсіонерів за віком, мотивуючи своє рішення тим, що, саме в законах пільги для пенсіонерів не передбачені.

За його словами, з 20 січня пенсіонери мали почати платити повну вартість проїзду у приміських, міжміських, а також у міських автобусах, які обслуговують приватні перевізники.

Водночас решта пільговиків – учасники бойових дій, люди з інвалідністю, діти з багатодітних сімей та інші – і надалі мали б користуватимуться маршрутками безкоштовно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ