Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

У Львові під Ратушею порозкидали долари та звели "концтабір"

Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/8
Сьогодні, 21 червня, біля входу до Львівської міської ради активісти провели акцію протесту проти скандальних забудов у Львові. Зокрема, активісти обурилися наміром звести багатоквартирні житлові будинки на території Цитаделі, на місці табору для військовополонених "Шталаг-328", передає кореспондент Гал-інфо.

На площі перед міською радою активісти зробили огорожу з колючого дроту та спорудили з картону "концтабір". Після цього споруду розбили молотками.

Активісти заявили, що не дозволять, аби "гроші перемогли національну пам'ять".

Також додамо, що під міською радою сидять активісти з табличками "Голодую" з вимогою знести незаконні забудови Львова.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на сесії Львівської міської ради, 7 червня, депутати надали ТзОВ «Сучасне місто» дві земельні ділянки площею 0,3098 га та орієнтовною площею 3,8 га на вул. П. Грабовського, 11.

Депутати Львівської міської ради вилучили за згодою з користування приватного підприємця Ярового Андрія Миколайовича земельну ділянку площею 0,3098 га на вул. П. Грабовського, 11. Землю надали ТзОВ «Сучасне місто» в оренду терміном на 10 років для обслуговування автостоянки за рахунок земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

В ухвалі сказано, що рада надала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11 для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.

Як сказано у пояснювальній записці, на земельній ділянці розташована нежитлові будівлі площею 2895,7 кв.м., що  знаходяться у власності ТзОВ «Сучасне місто». Власник об’єкту нерухомого майна - Товариства з обмеженою відповідальністю  «Сучасне місто».

Мер Львова заветував цю ухвалу. Сьогодні, 21 червня, депутати спробують подолати вето міського голови.

Нагадаємо, що «Шталаг-328» був нацистським табором для військовополонених в центрі Львова. Йдеться про унікальну пам’ятку світової історії, відомої як Цитадель (30 га землі). Ця оборонна споруда була збудована ще за Австро-Угорської імперії (середина ХІХ ст.) за типовим проектом.

На цій території у 1941 році нацисти створили табір «Шталаг-328». Там утримували полонених червоноармійців, французів, бельгійців та інших. Полонених утримували як у приміщеннях (казармах, бараках) так і просто неба за колючою огорожею.

Територія історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель» занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, як пам’ятка історії, архітектури, містобудування національного значення «Ансамбль оборонних споруд Цитадель – місце концентраційного табору «Шталаг-328». Охоронний номер - 130026-Н.

Також, нагадаємо, що це вже не перша спроба виділити землю на Цитаделі. Як повідомляло Гал-інфо, 21 жовтня 2016 року депутати не підтримали ухвалу, яка передбачала передачу в оренду терміном на 10 років ТзОВ «Брок-інвест» земельну ділянку площею 0,0393 га на вул. П. Грабовського, 11.

Земельну ділянку мали передати для обслуговування будівлі – об’єкта незавершеного будівництва готовність якого становить 67% для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ