Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування електронного квитка

У Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованого збору оплати за проїзд у громадському транспорті. Відтак, місто отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку 10 млн євро на впровадження електронного квитка, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Кредит для ЛКП «Львівавтодор» буде використаний на закупівлю, встановлення та експлуатацію необхідного апаратного та програмного забезпечення, а також електронних карток. Відтак, Львів стане одним із перших українських міст із автоматизованою системою оплати проїзду у громадському транспорті.

«Як завжди, Львів уже вчергове на передовій впровадження високих технологій, і саме підписанням цього документу ми бачимо приклад, коли впроваджується електронний квиток. Це є частиною масштабного проекту, який з’єднає центр міста і великий спальний район Сихів. Ми хочемо тільки побажати мешканцям Львова побачити ще кращий стан громадського транспорту і сподіваємося, що далі будемо успішно співпрацювати», - зазначив директор представництва ЄБРР в Україні Аджунер Шевкі.

Термін кредиту – 13 років з пільговим періодом 3 роки після підписання кредитного договору. Тривалість реалізації заходів проекту становитиме близько двох років. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 6-місячна міжбанківська ставка Єврозони та маржа 7,0% річних. Позичальником визначено ЛКП «Львівавтодор», однак, аби гарантувати виконання ним зобов’язань, кредит нададуть під муніципальну гарантію.

Під час реалізації проекту передбачається здійснити оснащення громадського транспорту міста засобами автоматизованого прийому та обробки платежів, розбудувати мережу продажу та поповнення засобів оплати проїзду, розгорнути центри обслуговування користувачів, побудувати системи центрального офісу, здійснити інтеграцію з існуючими транспортними системами міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ