Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові підсумують проєкт з оновлення громадського транспорту: як акредитуватись

У понеділок, 15 квітня, у Львові підсумують проєкт з закупівлі містом 10 п’ятисекційних низькопідголових трамваїв «Електрон». Про це повідомляє ЛМР.
фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Оновлення рухомого складу ЛКП «Львівелектротранс» відбувалося за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України».

Участь у події візьмуть: керівництво Львова, представники Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), Європейського Союзу, ЛКП «Львівелектротранс» та ПрАТ «Концерн-Електрон», депутати Львівської міської ради.  

До уваги журналістів! Щоб долучитись до події та взяти участь у брифінгу, просимо заповнити акредитаційну форму. Важливо – якщо від одного медіа буде журналіст та відеооператор, або журналіст та фотограф – акредитовувати слід обох.

Акредитація триває до 19:00 неділі, 14 квітня.

Нагадаємо, завдяки участі Львова у проєкті «Міський громадський транспорт України», місто отримало від Європейського інвестиційного банку 17,4 млн євро кредиту на закупівлю десяти п’ятисекційних трамваїв. Угода передбачає купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування і ремонту вагонів.

Контракт на поставку трамваїв ЛКП «Львівелектротранс» уклало у вересні 2020 року, а отримувало їх поетапно – впродовж 2021-2024 років.  

«Придбання трамваїв для ЛКП «Львівелектротранс» в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України» є важливим кроком у напрямку модернізації й покращення інфраструктури міського транспорту. Завдяки вигідним умовам фінансування Європейського інвестиційного банку місто може реалізовувати більше інфраструктурних проєктів. Введення в експлуатацію 10 нових трамваїв та розширення мережі громадського транспорту сприятиме покращенню мобільності мешканців Львова, розвитку екологічно чистого та комфортного середовища та підтримці економічного зростання національного виробника громадського транспорту», - зазначив начальник управління інвестицій та проєктів ЛМР Андрій Павлів.

До слова, нові п’ятисекційні низькопідголові трамваї обслуговують маршрут №8, що сполучає центр міста та найбільший житловий масив міста – Сихів.

Проєкт «Міський громадський транспорт України» втілюється Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством фінансів України, міськими радами та комунальними підприємствами. Технічну підтримку у розмірі 3,5 млн євро надав проєкту Європейський Союз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ