Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові планують відремонтувати гуртожиток інституту післядипломної освіти

Департамент освіти і науки Львівської ОДА ініціює процес реставрації будівлі гуртожитку на вулиці Тиктора, 5, який перебуває на балансі Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Будівля гуртожитку потребує ремонту як ззовні, так і всередині.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба департаменту.

«Ми мусимо вкладати кошти в освіту. Тому, виходячи з того, що ми маємо сьогодні, треба на наступний рік передбачити кошти і відремонтувати гуртожиток. Останніми роками, ми багато говоримо про те, щоб перенести із вулиці Коперника Будинок вчителя. Якби вдалось об’єднати ці проєкти, у відремонтованому гуртожитку ми би створили простір для Будинку вчителя, а приміщення на Коперника віддали би Малій академії наук. Це би сприяло розвитку і ЛОІППО, і МАН, адже фахівці цих установ працюють якісно. Ми маємо, що продемонструвати на рівні України, але треба організувати гідні умови для роботи усіх закладів», - розповів директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Днями питання нежитлових приміщень гуртожитку розглянули під час засідання обласної комісії з питань освіти, науки та інновацій.

«Стан будівлі за останні роки погіршився. Попри те, що гуртожиток не є в аварійному стані, парапети та ліпнина подекуди кришаться. Нам надзвичайно потрібен гуртожиток, де освітяни могли би мати гідні умови для проживання під час підвищення кваліфікації. Мусимо передбачити хоча б 50 місць для вчителів, які приїжджають із віддалених від Львова населених пунктів», - розповів директор Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Павло Хобзей.

За словами заступника директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Віктора Кусого, майно комунальних закладів освіти не підлягає приватизації чи використанню для інших видів діяльності.

«Приміщення гуртожитку - не просто нерухомість, а приміщення спеціального статусу. Це є майно освіти. Будь-які дії щодо цього майна продиктовані законом України про освіту. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ