Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові почали реставрувати Собор Св. Юра

фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
1/3
11 жовтня у Львові почали комплекс реставраційно-будівельних робіт пам’ятки архітектури 18 століття – греко-католицького Архикатедрального собору Святого Юра у місті Львові.

Про це інформує Управління капітального будівництва Львівської ОДА у фейсбуці.

Замовником будівельних робіт виступає управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації. Виконавець робіт - ТОВ «Підприємство «Турист».

Львівський архикатедральний собор Святого Юра - об’єкт Світової спадщини Юнеско до якого входять собор, дзвіниця, митрополичі палати і капітульні будівлі - відреставрують відповідно до рішення VII чергової сесії VIII скликання Львівської обласної ради №197 від 30 вересня 2021 року «Про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки».

«Греко-католицький архикатедральний собор Святого Юра, який знаходиться на площі Святого Юра, 5 у місті Львові відреставрують за кошти обласного бюджету. Цьогоріч на комплекс робіт виділено 14,7 млн. грн. Зокрема, підрядна організація ТОВ «Підприємство «Турист» виконає будівельні роботи щодо впорядкування території горішнього і долішнього подвір’їв,  брам та огорожі, влаштування паливної (для потреб собору), влаштування об’їзду північного і західного корпусів капітули. Разом з тим, у поточному році буде завершено реставрацію Митрополичих палат. Проведено низку реставраційних робіт дзвіниці собору Святого Юра, котра є пам’яткою архітектури у стилі бароко» - поінформувала представниця обласного управління капітального будівництва Зоряна Поважна

За словами директора підрядної організації Володимира Смалюха, роботи почали із входу до собору, а саме впорядкування нижнього подвір’я. Цього тижня на дзвіниці мають встановити риштування. Там відремонтують дах та відреставрують фасад. Водночас відреставрували чотири білокам’яні вази, капітули, сходових кліток та білокам’яних сходів, інженерних мереж тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ