Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові податкова міліція розкрила схему незаконного імпорту лікарських препаратів

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Львівській області ліквідували масштабну схему незаконного продажу через Інтернет лікарських засобів, ввезених на територію України, поза межами митного контролю.

В рамках операції ,,Рубіж-2018” і розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.212 КК України встановлено групу осіб, які організували незаконне ввезення на територію України лікарських засобів та медичних препаратів, які в подальшому реалізовували споживачам через мережу Інтернет, використовуючи послуги кур’єрів.

Продукція іноземного виробництва ввозилася на територію України малими партіями без сплати митних платежів, без реєстрації в Міністерстві охорони здоров’я у відповідності до чинного законодавства України та без отримання відповідних ліцензій на даний вид діяльності.

Реалізовували лікарські засоби через веб-сторінку в мережі Інтернет, шляхом отримання замовлення операторами та доставки товарів кур’єрами. Оплата препаратів здійснювалась готівкою без застосування касових апаратів, відображення у бухгалтерській та податкових звітностях, та відповідно, без сплати податків.

При цьому, з метою створення вигляду реальності та законності здійснення своєї діяльності, для потенційних покупців на зазначеній Інтернет сторінці, правопорушники розмістили фото ніби-то діючої аптеки, за адресою якої, знаходиться закинуте приміщення, та не здійснюється жодної діяльності.

За результатами проведених обшуків з незаконного обігу було вилучено сотні найменувань лікарських препаратів, з яких практично половина не зареєстрована в Державному реєстрі лікарських засобів. Загальна орієнтовна вартість медикаментів складає близько 850 тис.грн. Крім того, вилучено чорнову бухгалтерію, первинну документацію та інформацію з реалізації лікарських засобів на магнітних носіях. Слідчі дії продовжуються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ