Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові подорожчає вода

Вартість послуг водопостачання і водовідведення для мешканців багатоквартирних будинків у Львові зросте на 1 гривню 9 копійок та становитиме 14 гривень 4 копійки за кубометр, повідомила прес-служба Львівської міськї ради.

Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», 6 лютого на підприємстві відбулося друге відкрите обговорення постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо встановлення тарифів на 2018 рік на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення для усіх категорій споживачів.

«На основі витрат підприємства ми розрахували та подали на затвердження в Нацкомісію тарифи на перспективний рік. Основними чинниками, що призвели до коригування тарифів, стало зростання витрат на електроенергію, витрат на оплату праці у зв’язку із зростання мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, витрат на єдиний соціальний внесок у зв’язку із підвищенням витрат на оплату праці», – розповіла керівник планово-економічного відділу ЛМКП «Львівводоканал» Наталя Тимчишин.

Відповідно до запропонованого проекту постанови абоненти будуть сплачувати на 8,4-11,1% більше за послуги, які надає ЛМКП «Львівводоканал».

Вартість послуг для мешканців багатоквартирних будинків зросте на 1 гривню 9 копійок та становитиме 14 гривень 4 копійки – це разом за водопостачання і водовідведення 1 м3 з врахуванням ПДВ.

Для юридичних споживачів та мешканців приватного сектору тариф зросте на 1 гривню 10 копійок та становитиме 12 гривень 91 копійку; для оптових споживачів тариф зросте на 49 копійок та становитиме 4 гривні 93 копійки.

Тарифи набудуть чинності після офіційного затвердження постанови Національної комісії та опублікування в газеті «Урядовий кур’єр».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ