Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові помоляться за єдність християн та мир в Україні

У середу, 25 січня, в Українському католицькому університеті відбудеться Екуменічна молитва за єдність християн та мир в Україні. Організовує захід Інститут екуменічних студій УКУ, повідомили в УКУ.

У молитовній візьмуть  участь представники різних Церков і християнських спільнот Львова.

Учасники заходу зможуть побачити у виконанні студентів УКУ оригінальний різдвяний вертеп, з яким вони побували у прифронтовій зоні АТО.

Захід розпочнеться о 17.00 у каплиці Ап. Йоана Богослова, Філософсько-богословський факультет УКУ (вул. Хуторівка, 35а).

До участі в молитві запрошені: о. Володимир Гоцанюк, священик при храмі св. Василія Великого та Олексія Зарицького, референт комісії міжрелігійних та екуменічних відносин у Львівській Архиєпархії УГКЦ; о. Василь Луцишин, ректор Львівської духовної семінарії (УАПЦ), працівник Українського біблійного товариства; о. Григорій Драус – настоятель римо-католицької парафії св. Йоана Павла ІІ у Львові та в'язничний капелан Римо-католицької Церкви в Україні; о. Тадеос Ґеворґян, настоятель катедри Вірменської Апостольської Церкви; Михайло Хромяк, декан заочного відділення Львівської богословської семінарії Церкви християн віри євангельської; о. Богдан Кульчицький, священик УПЦ КП; о. Роман Фігас, науковий працівник ІЕС.

Довідка.

Провідною темою всесвітньої молитовної ініціативи 2017 року є «Примирення – любов Христа спонукає нас». Натхненням для цієї теми стали слова апостола Павла, що у його Другому посланні до коринтян (2 Кор. 5, 14-22): «Бо любов до Христа спонукує в нас цю думку: Коли один умер за всіх, то всі вмерли… Бо то Бог у Христі примирив собі світ, не враховуючи людям їхніх переступів, поклавши в нас слово примирення.» Любов Христа примирила нас із Богом, саме вона робить нас здатними бути свідками примирення і єднання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ