Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові понад півтисячі дітей не потраплять до садочків

Як відомо, серед найактуальніших проблем Львова є та, що пов’язана з найменшими мешканцями міста. Мова йде про нестачу місць у садочках. Гал-інфо вирішило вчергове поцікавитись, чи стане цей рік винятком у питані забезпечення місць у ДНЗ для дітей.
Фото з Твоє місто

Як повідомили Гал-інфо в управлінні освіти, в електронній реєстрації ЗДО м. Львова на 2019 рік було зареєстровано 8051 дитина, а 1 вересня 2019 року зараховано 7200 дітей. Тобто 851 дитина залишилась вдома з батьками, або на поруках у бабусів-дідусів чи взагалі сусідів.

Проте у міськраді запевняють, що до кінця 2019 року заплановано відкрити ще чотири групи при Будинку школяра, вул. Грінченка, 4а, дві групи на вул. Чижевського, 43 та чотири групи на вул. Олесницького, 2. На думку, працівників управління освіти Львівської міської ради, це дозволить додатково зарахувати ще до 300 дітей. Якщо все ж таки, за найкращого варіанту, ці 300 дітей все ж попадуть в омріяний батьками садочок, то питання щодо решти — 551 дитини залишається без відповіді.

Додамо, що торік, тобто у 2018 році через недостатню кількість місць в ЗДО м. Львова не було зараховано 811 дітей дошкільного віку.

Довідка Гал-інфо. Згідно з офіційної інформації, на території м. Львова функціонує 101 заклад дошкільної освіти, 9 загальноосвітніх закладів із дошкільними відділеннями комунальної форми власності, у яких виховується 26415 дітей віком від 2 до 6 ( 7 ) років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ