Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

Ділову деревину відправляють за кордон під виглядом дров

Сьогодні, 12 вересня, відбулася нарада у голови Львівської ОДА щодо подолання корупції у лісовій галузі. Участь у нараді взяли працівники лісового сектору, представники правоохоронних структур, громадські активісти та прокурор області.

Як повідомив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, на Львівщині діють рейдові бригади.

За його словами, загалом діє 745 рейдових бригад щодо виявлення незаконної вирубки лісу. За підсумками рейдів, було складено 267 протоколів на лісопорушників.

«Кажуть про те, що це малоефективний спосіб боротьби, але це профілактика. Жодного лісопорушника ми не залишимо поза увагою. Кожен сигнал про незаконну вирубку лісу буде розглянутий публічно», - сказав Дайнека.

Як повідомив керівник ГУ Нацполіції у Львівській області Дмитро Загарія, останнім часом зареєстровано більше як 300 повідомлень про вирубку, відкрито 326 кримінальних проваджень, де об’єктом посягання є лісопродукція, 66 справ скеровано до суду».

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив, що правоохоронці і влада Львівщині налаштовані на вирішення цього питання. Він додав, що відомі факти, коли дуб чіпується як сосна, коли ділову деревину відправляють за кордон під виглядом дров тощо.

Він наголосив, що прокуратура активно працює над цими питаннями.

Також було сказано, що є багато питань до Івано-Франківського військового лісгоспу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ