Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові працюють над створенням “Агенції водних ресурсів”

27 березня комісія Львівської міської ради підтримала проєкт ухвали Програми управління водними об’єктами.
Влодко Лучишин

На засіданні, яке відбулось 27 березня, комісія екології, природокористування та енергозбереження ЛМР підтримала проєкт ухвали «Про затвердження Програми управління водними об'єктами на території Львівської міської територіальної громади». 

“У нас є водні об’єкти і немає чітко визначених процедур, як їх утримувати. Наприклад, по зелених насадженнях у нас є чітка процедура, є декілька нормативних документів. По водоймах - немає, тому треба розробити окрему програму і дати можливість підприємствам під цю програму забезпечити утримання водних об’єктів”, - зазначили автори програми на засіданні.

Програма управління водними об’єктами створена для забезпечення функціонування львівського комунального підприємства “Агенція водних ресурсів”. Зараз ця установа має назву “Архітектурно-будівельний нагляд”, проте на засіданні комісія підтримала проєкт рішення про перейменування підприємства.

Відповідно до інформаційної довідки до проєкту ухвали, “Агенція водних ресурсів” виконуватиме заходи щодо належного управління, утримання та відновлення водних об’єктів на території Львівської міської територіальної громади, а також створення комфортного середовища для життя мешканців, формування зелено-блакитних зон та забезпечення адаптації до змін клімату у Львівській МТГ. 

“У Львові повинне функціонувати підприємство, яке би займалось водними об’єктами. Повинна бути спеціалізована структура, у якій будуть працювати фахівці-гідрологи. Важливо, аби це підприємство працювало коректно, зі зрозумілим, прозорим фінансуванням. Ми зараз цю тему беремо під особливий контроль, аби це підприємство працювало за прикладом Київського комунального підприємства “Плесо”, - зазначив голова комісії Володимир Лучишин у коментарі для Гал-інфо. 

Додамо, що члени комісії також підтримали проєкт ухвали Комплексної екологічної програми на 2024-2028 роки для Львівської міської територіальної громади. Автором проєкту є в.о. начальника управління екології та природничих ресурсів Галина Микітчак. У ній депутати визначили пріоритетні напрямки екологічної програми, загальна вартість якої визначена - 76 755 тис. грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ