Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові представлять документальний фільм про героїзм українського народу

24 червня у Львові відбудеться прем’єра кіноальманаху з шести документальних фільмів «Міста та їхні герої».

Для цього проєкту в шести містах України, постраждалих від повномасштабного російського вторгнення (Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові), було обрано свого героя, повідомляють в ЛМР.

Кожен фільм розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців:

  • У Миколаєві своєю історією ділиться підприємець-пивовар Дмитро Волощенко, який став одним з найвідоміших волонтерів у місті.
  • Про творчий бойовий дух Харкова розповідає акторка театру ляльок Олена Озерова, котра з самого початку повномасштабного вторгнення поміняла свою затишну квартиру на приміщення Театру Ляльок, який перетворився на гуманітарний центр.
  • Про те, як вистояла Баштанка та як 100 баштанців змогли змінити хід бойових подій всієї війни на південному напрямку у свій період часу, ділиться міський голова Баштанки Олександр Береговий.
  • Ще один герой проєкту – Геннадій Попенко, який до 2022 року був актором та ведучим, а після того, як пережив із сім’єю окупацію Іванкова, став бійцем тероборони та активним учасником життя громади.
  • Фільм про Чернігів супроводжується коментарями приватного охоронця Артема Ракітіна, який волею долі став провідником для десятків тисяч людей, які прагнули виїхати з Чернігова під час облоги та активних бойових дій в передмісті.
  • Історія маленької Охтирки, яка стала кісткою в горлі завдяки зусиллям ЗСУ та громади міста, ілюструється розповідями Павла Ігнатченка – звукорежисера, активіста вуличних культур, який перетворив свою студію на пошивочний цех з виробництва військових аптечок.

Режисерами стрічок стали Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко.

Прем’єра фільму «Міста та їхні герої» пройде у Львові 24 червня у !FESTrepublic (вул. Старознесенська 24-26). Початок о 16.00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ