Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові представили інсталяцію «Великодній коридор життя»

У парку «На Валах» у Львові відкрили інсталяцію «Великодній коридор життя» як символ гуманітарних та евакуаційних коридорів. Про це повідомили у Львівській обласній раді.

«У пам’ять про всіх українців, які не змогли проїхати евакуаційними коридорами, до Великодня у львівському сквері триватиме ось така синьо-жовта інсталяція, - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. -  Її схили символізують дах втраченого дому». 

Конструкцію у вигляді трикутного “коридору” змайстрували із труб та сітки синьо-жовтих кольорів. Прикрасили інсталяцію синіми й жовтими крашанками, які розфарбовували упродовж трьох тижнів переселенці з міст Краматорськ, Маріуполь (Донеччина), Рубіжне, Попасна, Сєвєродонецьк (Луганщина), які зараз проживають у Львові. Усього розфарбували 5 тисяч крашанок.

«Всі ці люди були змушені тікати з рідних домівок і зараз проживають у Львові. Наступного тижня знайдімо час прийти сюди і згадати всіх невинно вбитих російськими окупантами, хто загинув під ворожими обстрілами в обіцяних «зелених коридорах». 

Дякую за хорошу ідею авторці конструкції та викладачці Львівської національної академії мистецтв Христині Береговській та усім, хто творив інсталяцію разом.  Молимося і боремося за добро, свободу та світле майбутнє України і всієї Європи», - наголосив Юрій Холод.

«Коридор як символ життя і надії, переходу від смерті і загрози до радості. Гуманітарні коридори на охопленій війною території України, наметові тунелі на кордоні України - це все символи переходу, змін в житті. 
Нехай у час Великодня збудеться мрія: щоб у житті кожного з нас були лише радісні коридори, заквітчані писанками», - зазначила голова комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва обласної ради Наталія Галецька, яка відвідала захід.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ