Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували часопис «Україна модерна»

11 березня в приміщені книгарні «Є» презентували 17 число часопису «Україна модерна» під загальною тематичною назвою «Безкрає село…».

Головний редактор часопису Андрій Портнов закцентував увагу читачів на кількох авторах. В часопису вміщено добірку текстів про Ярослава Ісаєвича, а також його стаття. Другий автор – Теодор Шанін, за словами Андрія Портнова, «живий класик». В цьому томі вперше надруковано його текст українською мовою, а саме стаття «Селянство: окреслення соціологічного поняття». Серед інших авторів варто згадати Даніеля Бовуа. «Миттєва згода цієї людини написати для «України модерної» була для нас справжнім сюрпризом», - зазначив Андрій Портнов.

«Цей том виходить за межі аграрної історії, але ми зберегли фокус про селянськість в культурі, політичному житті», - сказав головний редактор. До слова, наступний номер матиме вже нових редакторів, оскільки Андрій Портнов і Володимир Маслійчук, теперішні редактори, покидають часопис. А чекати наступного числа «України модерної» слід через півроку. Тематику видання поки що зберігають в таємниці.

«Україна модерна» виходить з 1996 року накладом 500 примірників. Матеріали друкуються українською і англійською мовами. Часопис регулярно розсилають до 150 закордонних та українських наукових, громадських та освітніх установ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ