Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували книгу „Львів – Афган – Львів (1979-1989)”

Сьогодні, 13 лютого, у Львові відбулась презентація книги „Львів – Афган – Львів (1979-1989)”. Авторами книги є голова ЛОО та член правління  Української спілки ветеранів Афганістану Микола Криворучко, а також офіцер Збройних Сил України, військовий журналіст, учасник бойових дій в Афганістані Ігор Мосейченок.
 Основу книги складають нариси, інтерв’ю та документальні матеріали про події неоголошеної війни в Афганістані 1979-1989 років, мужність та долі військовослужбовців Львівщини.
За словами Миколи Криворучка, із Львівщини загинуло 118 чоловік. Ця книжка, за словами авторів, присвячена не тільки тим, кого вже немає, а й тим, хто є, працює, приносить благо для держави.
Книга створювалась протягом трьох років та вийшла накладом 2 000 примірників, 500 з них будуть передані в бібліотеки. Книга не є комерційним проектом, як зазначив Микола Криворучко. „Ця книга пам’яті про всіх тих, хто воював, загинув та живе. Вона містить ілюстровані моменти з життя воїнів. На створення книги ми отримали благословення від ряду конфесій як греко-католиків, так і православних, які відіграли велику роль у створенні книги. Метою книги є не забувати людям, щоб це не повторилось, щоб уберегти народ від війн. Наша книга не має жодного політичного спрямування та не розділяє на конфесії, а носить біль побратимів і показує, що треба боротись за життя”, - зазначив він.
Під час презентації книги було також зазначено ветеранами Афганістану, що в школах недостатньо вивчається період війни в Афганістані.
Книга вийшла в світ у релігійному видавництві „Добра книжка” у 2005 році, але тільки тепер відбулась її презентація.
„Війни завжди розпочинають політики, а страждають люди, незалежно від виду війни страждає народ, ми повинні жити так, як каже церква, по Божих законах, щоб мати завтра була впевнена, що її син під приводом „виконував обов’язки” не повернеться додому в цинковій домовині.”
Сім’ям загиблих, які були на презентації, вручили примірники книги, також їм будуть вручені ці книги 15 лютого о 12 годині на вулиці Батуринській біля пам’ятника загиблим Афганістану. О 10-30  на площі Петрушевича відбудеться збір ветеранів та їх сімей, звідки колоною, з БТРом та бойовим прапором вони колоною підуть до пам’ятника на Батуринській.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ