Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Здоров'я

У Львові презентували книгу про дітей, які долають рак

У кожного з героїв свій шлях до одужання, але усі вони визнають: боротись із недугою їм допомагала віра у перемогу

Фото: Depositphotos

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі презентували книгу «Ніколи не здавайся!»

Ця книга про дітей, які проходять реабілітацію після лікування раку, повідомляє Львівська ОВА.

У стінах ЗУСДМЦ відбулась презентація збірки «Ніколи не здавайся!». Подію приурочили до Всесвітнього дня боротьби проти раку та Всесвітнього дня онколога – їх щорічно відзначають 4 лютого.

Книгу презентувала у Львові авторка збірки – киянка Наталія Бужинецька. До заходу долучились і колишні пацієнтки з онкологією – Софія Володіна, Ольга Чабанюк та Меланія Горошенко. Особисті історії Олі і Софії, а також ще 8 пацієнтів, лягли в основу видання «Ніколи не здавайся!». Книгу створили за ініціативою Благодійного фонду Запорука, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської республіки.

«Наша книга - це 10 життєствердних історій дітей, які після лікування раку та реабілітації повернулись до повноцінного життя. Їхня щирість та сміливість ділитись власним досвідом має стати «вмикачем» натхнення для тих, хто ще на шляху до одужання», – говорить авторка Наталія Бужинецька.

У кожного з героїв свій шлях до одужання, але усі вони визнають: боротись із недугою їм допомагала віра у перемогу та позитивне мислення.

«Ми здолали хворобу, тож і ви це зможете. Вірте!», – такий меседж отримали від героїв книги маленькі пацієнти, які зараз перебувають на лікуванні у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку. Після презентації вони охоче спілкувались між собою та ділились своїми переживаннями.

Медична директорка ЗУСДМЦ Олена Козлова відзначила, що близько 200 нових випадків онкозахворювань у дітей діагностовали у Центрі минулого року. Половина з них це мешканці Львівщини, інші дітки - приїхали з інших регіонів України.

«Як онкогематологиня за фахом, добре знаю, як це – повідомляти родині страшний діагноз. У комунікації з онкохворими потрібно знайти потрібні слова, і дати пацієнтам мотивацію до лікування. Успішні історії одужання й приклади існування життя «після раку» – це найкращий стимул боротись та одужувати», - розповідає Олена Козлова.

Керівниця львівського осередку Наталія Болібрух говорить, що це не перший проєкт фонду, спрямований на психо-емоційну підтримку хворих з онкопатологією. З моменту заснування, 2008 року, фонд забезпечує роботу психологів при лікарнях у дитячих онковідділеннях, зокрема у ЗУСДМЦ.

«Упорядкування книги «Ніколи не здавайся» - один із тих проєктів, які одразу припадають до душі, та які не відпускають і по завершенню роботи», - ділиться думками Наталія Болібрух.

Примірники книги з підписами автора та героїнь отримав бібліотечний фонд лікарні. Олена Козлова каже, що вони перебуватимуть у вільному доступі, тож усі охочі зможуть прочитати викладені історії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ