Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували книгу про оборону Донецького аеропорту «АД 242»

Великий актовий зал Львівського Національного університету імені Івана Франка був вщент заповнений студентами і викладачами. Всі вони стоячи і з аплодисментами зустрічали живих легенд України — військовослужбовців Збройних Сил, які пройшли гарт антитерористичної операції.

Багато хто з них були учасниками оборони Донецького та Луганського аеропортів, воювали за Дебальцево чи  Водяне. В цей день хлопці не соромлячись одягали свої бойові ордена і медалі отримані за мужність та героїзм під час захисту Батьківщини від  російської агресії, адже саме тоді відбулась презентація чергової книги про оборону Донецького аеропорту “ АД 242”.

«В книзі зібрані розповіді хлопців, які власне і були оборонцями цього важливого стратегічного об'єкту, - розповіла автор і упорядник книги Ірина Шторгін. - І власне у великій мірі завдяки нашим мужнім воякам, ті, хто планував операцію в Україні так і не наважились на широку військову інтервенцію».

Серед запрошених на презентацію був і один з мужніх капеланів, який з першого дня був на самих гарячих точках і важких напрямах АТО отець Тарас.

«Часто доводиться чути про те, чи мають на передовій хлопці віру, - зазначив отець Тарас. - Ви знаєте мають. І мають її сильною і щирою. А головне, що всі вони вірять у свободу і незалежність нашої держави, яку вони виборюють власною кров'ю а подекуди і життям».

На думку всіх присутніх, подвиг сучасних живих легенд України — бійців АТО, має бути не лише в художніх книжках і кінофільмах. На основі цього потрібно виховувати всі прийдешні покоління України.

Підполковник Тарас Грень, Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ