Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували настільну гру про гуцульські міфи та легенди «Арідник»

Відкрита презентація настільної гри за участі головного розробника Володимира Кузнєцова та художниці Людмили Самусь відбулась у Львові на локації UA Comix Store.
Photo credits: Мар’яна Янкевич

Настільну гру «Арідник» створили за мотивами мальопису «Арідник. Сотворення світу». В його основі – бувальщини та предвічні уявлення давніх українців про світ, зібрані Володимиром Шухевичем в етнографічному збірнику «Гуцульщина».

На події автори гри поділились понад 1,5 річною історією створення ігрової стратегії, дизайну та тестування гри в Україні. Встигли навіть продемонструвати ігрові прототипи, які поціновувачі настілок побачити ще влітку на тематичних фестивалях.

Надихнувшись історіями про гуцульських духів розробники створили ігровий світ в якому гравці стають вівчарями, що ведуть свої отари овець гірськими ріками, лісами та полонинами, зустрічаючи дорогою духів величних Карпат: Арідника, Бога, Алея, Вовка та інших. 

Володимир Кузнєцов, головний розробник гри – український письменник (збірка «Химороди»), коміксист, розробник настільних та відео-ігор родом з Севєродонецька. 

Зараз Володимир є головний розробником в українському видавництві настільних ігор boardova. 

Людмила Самусь – українська художниця, авторка мальопису «Арідник. Сотворення світу» та ілюстрацій до ігрового світу гри «Арідник»

“Сама розробка може швидко скінчитись, але на етапі тестів вас відкидає в петлю постійного вдосконалення ігроладу та відпрацювання механік. Якщо ж нарешті ви думаєте, що ви зробили гру – потім починається продакшн. У boardova ми все робили вперше, тому «Арідник» зайняв у нас понад рік” –, ділиться Володимир Кузнєцов.

Графічна складова видання одразу привертає увагу великими ігровими картами, 100 з яких були проілюстровані художницею і діалектними уривками на них. Так, під час гри можна не лише зануритись в ігролад, а й збагатити свій словниковий запас.

Настільна гра ”Арідник” стала першою у доробку українською видавництва boardova, проте зараз команда готується до анонсу ще декількох релізів, які планують видати протягом 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ