Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували новий бізнес-центр

фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
1/3
У суботу, , 26 червня, у Львові відбулася презентація нового бізнес-центру Viking на вул. Пимоненка, 1, у межах якої провели панельну дискусію на тему «Інвестиції та розвиток Львова».

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Так, участь у заході взяли Андрій Садовий, міський голова Львова, Томаш Фіала, генеральний директор та засновник інвестиційної компанії Dragon Capital, Олег Лаврик, засновник товариства «Реновація».

«Ця вулиця отримала поштовх. Вона отримала Viking, який, на мою думку, задав певний тон, певний стандарт. Насправді є дуже багато міст у світі, які очікують інвестицій. Але Львів має атмосферу, привітність та людяність. Ми до кожного інвестора, який приїжджає до Львова, ставимось як до привітної людини, яка хоче змінити наше місто, зробити його кращим.

Є різні інвестори. Є ті, хто має сумнівний капітал і не хочуть розповідати, з чого вони починали. Томаш Фіала – унікальний приклад в Україні, тому що це людина, яка має повністю прозору діяльність у нашій державі. Разом з Dragon Capital приходять не тільки інвестиції – приходить культура, зокрема виробництва та спілкування. Це дуже важливо, тому що ми хочемо змінити ситуацію в Україні, зробити себе кращими. Є багато проектів, які будуть вигідні для інвесторів, і присутність Dragon Capital у Львові – це хороше явище.

Для мене як для мера чинником ефективності є робочі місця. Дякуючи Dragon Capital, є тисячі нових робочих місць. По індустріальному парку, завдяки Dragon Capital, почались роботи, а це близько 3 тисяч робочих місць, які з’являться в мікрорайоні «Рясне-2». Це чудова синергія бізнесу, який довіряє та ризикує», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак він вручив засновнику інвестиційної компанії Dragon Capital Томашу Фіалі подяку від імені громади міста та статуетку «Лев».

«Ми справді інвестуємо у Львів дуже багато. Він у нас на другому місці після Києва за обсягом інвестицій. У Львові нас приваблює, насамперед, те, що місто вітає іноземні інвестиції. Тут дуже легко працювати, ми відчуваємо, що нам тут раді у плані інвестицій та створення робочих місць.

У Львові найпростіше працювати, порівняно з іншими містами України. Тут мінімальна бюрократія, можна швидко отримати дозволи на роботи, тому ми відчуваємо себе тут, як в Центральній Європі, де інвестиції робити дуже просто та без затримок. Саме тому Львів відрізняється від дуже багатьох міст України. Ми проінвестували тут за останні 5 років більше 100 млн доларів і плануємо цю цифру збільшувати у майбутньому.

Ризики інвестицій у Львові є найнижчими в Україні. Ми бачимо це на власному прикладі та на прикладі інших інвесторів, яким забезпечують комфортну роботу», - відзначив Томаш Фіала, генеральний директор та засновник інвестиційної компанії Dragon Capital.

Також засновник товариства «Реновація» Олег Лаврик зазначив, що пріоритетами при будівництві бізнес-центру Viking були комфортність, екологічність та втілення нових архітектурних рішень.

«Насправді з проектним задумом цього комплексу ми працюємо давно. Десь у 2017 році ми розпочали перші передпроектні пропозиції з нашими партнерами. Тоді для нас було кілька критеріїв, які ми для себе поставили та яким слідуємо. Перш за все, ми говоримо про комфорт людей, які мають тут працювати, а також про комфорт мешканців, які будуть жити в житловому комплексі. Виходячи з цього, народжувалась ідея інфраструктури.

Другою тезою була екологічність. Нам було важливо, аби тим людям, які будуть проводити тут більшу частину свого життя, було комфортно та затишно. Ми зібрали найкращі пропозиції й матеріали та ідеї, що зараз є новітніми у Європі.

Ще одним прагненням було привнести у Львів трішки інше ставлення до архітектури – додати у неї трохи футуризму, чогось такого, що викликатиме захоплення», – акцентував Олег Лаврик.

Зокрема, мер акцентував, що бізнес-центр Viking стане хорошим поштовхом для розвитку мікрорайону.

«Ми висловлюємо подяку компанії Dragon Capital, яка інвестувала значні кошти у створення ще одного великого офісного комплексу у Львові на вул. Пимоненка. Вже станом на сьогодні сплачено податки понад 54 мільйони гривень. Це вже є ресурс для того, щоб планувати вул. Зелену, яку потрібно буде реконструювати.

Dragon Capital є одним із найбільших інвесторів, тому що свого часу купили Victoria Gardens, який тривалий час був у замороженому стані, також вони перекупили індустріальний парк і там вже починають створення нових робочих місць. Офісний комплекс Viking теж передбачає сотні робочих місць, податки, інвестиції в інфраструктуру.

Тут є висока якість виконання робіт – все продумано. Тут є зони для відпочинку, є територія для дитячого садочку та дитяча відпочинкова зона, а також під цим комплексом є паркінг. До того ж, тут буде створена велоінфраструктура після реконструкції вул. Зеленої. Тут поруч є католицький університет та багато цікавих об’єктів. Цей район отримує новий поштовх, завдяки Viking», - підсумував Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ