Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували План розвитку міської електромобільності: що він передбачає

План розвитку міської електромобільності до 2035 року є продовженням Плану сталої міської мобільності. Він передбачає безпечне, екологічне, комфортне, швидке пересування містом для усіх.

Фото: ЛМР

Напрацювання представили сьогодні на Всеукраїнському форумі міської мобільності у Львові, передає пресслужба міської ради. 

Як розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, серед цілей Плану міської електромобільності – аби 100% рухомого складу електротранспорту Львова відповідало сучасним стандартам енергоефективності та доступності. Як бажані для Львова визначено батарейні автобуси, тролейбуси та трамваї.

Також йдеться про модернізацію всієї транспортної інфраструктури: оновлення ліній енергопостачання та тягових підстанцій, капремонт трамвайної колії та контактної мережі з використанням спецчастин з автоматичним регулюванням; добудова 17 ділянок тролейбусної та трамвайної мереж, модернізація та будівництво депо громадського транспорту, зарядні станції для електроавтобусів у депо та на кінцевих зупинках тощо.

Передбачається, що у центральній частині міста для підвезення товарів, поштових відправлень та надання інших послуг використовуватимуть електричні велосипеди та електричні автомобільні фургони. У Плані електромобільності – поступове переведення на електроенергію службових машин, зокрема, міських аварійних та допоміжних служб, служб контролю та правопорядку.

Фото: ЛМР

Також, відповідно до кращих європейських практик, Львів ставить за мету запровадити зони з низькими та нульовими викидами – як тільки це дозволить українське законодавство. А також – заохочення діяльності шерингової електромобільності та розвиток зарядної інфраструктури на комунальних земельних ділянках.

Концепцію електромобільності для Львова розробляли спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Документ має бути затверджений на пленарному засіданні сесії ради. Заходи, які не потребують бюджетного фінансування, можуть реалізовувати ще до затвердження цього Плану.

Нагадаємо, сьогодні у Львові стартував Всеукраїнський форум міської мобільності. 26-28 квітня експерти, представники влади, бізнесу та громадських організацій з України та з-за кордону обмінюються досвідом щодо розвитку та зміцнення сталої мобільності, знайомляться з найкращими практиками та складуть план для подальшої роботи.

За результатами форуму буде сформовано резолюцію із пропозиціями щодо внесення змін до законодавства, яку передадуть на розгляд у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ