Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували Портал послуг і пільг для Захисників та Ветеранів

28 травня у Львові презентували новий Портал послуг і пільг для Захисників та Ветеранів Львівщини.

Портал послуг та пільг для Захисників і Ветеранів – унікальний інформаційний ресурс, який містить інтерактивну мапу установ Львівщини, які надають послуги та пільги ветеранам, захисникам, членам їхніх сімей, сім’ям загиблих, зниклих безвісти чи в полоні, а також сім’ям Героїв Небесної Сотні.

Фото Гал-інфо

Керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень під час брифінгу зазначив, що установа ставила собі завдання сконцентрувати в єдиному порталі абсолютно усі послуги, які можуть отримати наші Захисники та Захисниці, ветерани, члени їхніх сімей. 

“Як наслідок на трьох рівнях – рівні територіальної громади, області та на державному рівні – ми сформували безпосередньо цю інтерактивну мапу, інформаційний портал, який дасть змогу в онлайн-режимі подивитися абсолютно всі види послуг та абсолютно всіх надавачів таких послуг”, - зазначив Тарас Грень.

Директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда розповів, що інформаційний ресурс для Захисників та Ветеранів створено в межах проєкту “Аналітичний портал Львівщини”. Адмініструванням фактичної інформації, а також усією технічною роботою займатиметься Департамент економічної політики, який у співпраці зі структурними підрозділами, апаратом, об'єднаними територіальними громадами та установами генеруватиме та формуватиме ту інформацію, яка необхідна для наших Захисників та Захисників.

Фото Гал-інфо

“Станом на сьогодні робота побудована таким чином, що ця інформація буде оновлюватися. Спочатку ми будемо її оновлювати один раз на місяць. Але якщо ми будемо бачити, що інформація змінюється частіше, і люди будуть потребувати апдейту, наприклад, два рази на місяць чи раз в тиждень, то ми будемо підлаштовуватися під зовнішній запит”, - пояснив Степан Куйбіда. 

Спікер також відзначив, що проєкт створено у співпраці з донорами, а також подякував, зокрема проєкту USAID «Говерла». “Відтак на цей інструментарій, який ми вам сьогодні пропонуємо, не витрачено ні однієї бюджетної гривні”, - зазначив директор департаменту. 

На Порталі можна дізнатись більше про послуги, які надають ЦНАПи, органи місцевого самоврядування, центри зайнятості, банки, медичні, освітні, спортивні установи, центр підтримки ветеранів та інші установи. Шукати необхідну інформацію можна за допомогою вибору категорій: статусу людини, територіальної громади та типу послуги. 

Покрокову інструкцію з користування Порталом послуг та пільг для Захисників та Ветеранів можна переглянути за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ