Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували поштовий блок марок «Герої України — прикордонники»

На її зображенні увіковічнені вісім захисників кордону, учасники українсько-російської війни 2014-2023 років, які посмертно отримали найвищі державні нагороди України.
Фото: ДПСУ

Як повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, ідея створення та реалізації даного проєкту належить представникам громадських організацій з міста Рава-Руська «Громада в дії» та «Український кордон». До створення марки долучилися представники Західного регіонального управління, Львівської дирекції АТ «Укрпошта», громадські діячі, представники Львівської ОВА. Художнє оформлення портретів воїнів здійснив заслужений художник України Володимир СТАСЕНКО.

«За 9 років війни найвищого звання – Герой України – удостоєні одинадцять прикордонників. На жаль, вісім Героїв України, загинули. Сподіваюся, що наша ініціатива з виготовлення пам’ятних марок буде підтримана іншими правоохоронними органами» - зазначив Олексій ГАВЕЛЬ, перший заступник начальника Західного регіонального управління – начальник штабу.

Полковник Євгеній ПІКУС, старший лейтенант В`ячеслав СЕМЕНОВ, генерал-майор Ігор МОМОТ, полковник Віталій КУЧЕРЯВИЙ, полковник Ігор ДАШКО, полковник Роман ГАХ, майор Георгій СТРЕЛКОВ, полковник Юрій ЮРЧИК - усі вони стали Героями України. На жаль, ціною власного життя.

«Це найменше, чим ми можемо вшанувати полеглих Героїв. Їхній подвиг неоціненний. Ми в боргу перед ними і їхніми родинами» - зауважив керівник громадської організації «Громада в дії» Олександр МАТВІЙЧУК.

На захід з погашення марки, що відбувся сьогодні у Львові за участі представників громадських організацій, прикордонників і представників обласної влади, були запрошені родини Ігоря ДАШКА та Романа ГАХА, загиблих Героїв.

«Дякую вам за те, що пам’ятаєте про подвиг мого батька заради України. І дякую своєму татові, що можу бути тут. Вірю, що Україна буде вільною і незалежною» - сказала Марія, донька Ігоря ДАШКА.

Перший наклад марок буде переданий родинам загиблих Героїв.

Ціна марки становитиме близько однієї тисячі гривень. Різниця коштів між собівартістю виготовлення марок та коштів отриманих з їх продажу буде спрямована на закупівлю дронів та інших потреб прикордонників на фронті.

Пам’ятаймо і шануймо Героїв!

Слава вірним синам України! Слава Україні!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ