Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували результати міжнародного дослідження якості освіти: успішність погіршилась

У Львові презентували результати міжнародного дослідження якості освіти Pisa, яке визначає якість знань, які школярі з усього світу отримують у школах. Після презентації львівські педагоги мали можливість напрацювати свої ідеї, як вдосконалювати освіту на рівні міста.
Фото - ЛМР

Як повідомляють в ЛМР, дослідження спрямоване на те, щоб визначити наскільки вправно при виникненні життєвих труднощів учні зможуть застосувати знання, що отримали в школі.

Знання учнів з 80 країн світу оцінюють в таких галузях: читання, математика та природничо-наукові дисципліни. Діти, віком 15 років, пишуть тест, що складається з низки нетипових для шкільної програми практичних завдань.

Для України таке тестування проводилося вдруге. Перший раз у 2018 році та другий – у 2022. В останньому дослідженні взяли участь 17 областей України, серед яких і Львівська.

У Львові результати Pisa за 2022 рік презентувала директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. На жаль, порівняно з 2018 роком успішність українських учнів погіршилася, особливо у галузі читання (однак варто додати, що успішність дітей з інших країн світу також понизилась).

Серед причин, які впливають на погіршення успішності, зокрема виділяють соціально-економічне становище дітей, різні типи населених пунктів, де проживають школярі, епідемія коронавірусу та інші.

На презентації результатів дослідження Тетяна Вакуленко також акцентувала увагу на проблемах, які є в освіті, та поділилася порадами від Pisa для України.

«Це дослідження є важливим поглядом зі сторони на рівень якості освіти в нашій країні та місті зокрема. Хоч є й не дуже позитивна динаміка, але результати показують, в якому напрямку нам потрібно рухатись, щоб знання школярів ставали кращими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ