Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували у книжку „Влада Тьми і Темників”

У Львові презентували книжку „Влада Тьми і Темників”. Це відбулося на засіданні  незалежного прес-центру „Львівський вибір” на тему „Прозорість політики та чесна журналістика”.
За словами члена Центральної ради громадянської партії „Пора”, незалежного журналіста  Вахтанга Кіпіані,  в Україні, коли при владі був Леонід Кучма, було видано близько 2,5 тисячі темників, які були розіслані на телеканали, радіостанції та місцеві газети.
 „Ця книжка мною впорядкована, а основним автором можна назвати Віктора Медведчука, колишнього голову Адміністрації Президента України в 2002-2004 роках”, – сказав він.
„Також за повідомленням преси мають відношення до запровадження системи темників в українські ЗМІ – Сергій Васильєв журналіст, екс-керівник головного управління інформаційної політики адміністрації Президента України, Михайло Погребинський політолог, екс-радник глави адміністрації Президента України”, – сказав Вахтанг Кіпіані.
За його словами, на даний час цензури в Україні немає. Досягнення   теперішньої влади полягає в тому, що вона не пише темників для журналістів, не саджає в тюрми. 
Проблема темників виникає не тільки в нашій країні, зокрема, у Росії недавно був опублікований темник для телеканалу ГРТ.
За словами провідного експерта Інституту масової інформації (Київ) Сергія Тарана, в Україні насправді у п’ять разів зменшилися випадки цензури та у чотири рази зменшилися напади на журналістів, що дозволяє говорити, що стало легше із свободою слова, але кожне журналістське розслідування не має ваги документа. Журналісти не стали „четвертою владою”.
 Вахтанг Кіпіані додав, що незабаром відбудеться презентація книжки в Білорусі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ