Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували всеукраїнський проєкт “Оператори культурної спадщини”

Загалом операторами культурної спадщини можна назвати тих, хто є дотичний до роботи з нашою культурною та історичною спадщиною.

До прикладу зберігає та адмініструє, реставрує та вдосконалює, популяризує та підтримує сферу даючи можливість для росту. Платформа має тривалу історію та цінна для органів місцевого самоврядування.

Також, проєкт є вебресурсом, що має амбіцію стати великою платформою дієвців спадщини України, оскільки презентує операторів з усіх регіонів України.

“В першу чергу це проєкт про єдність. Ми об'єднали операторів, можна сказати охоронців спадщини. Люди, які вболівають та цінують спадщину, які обрали цю професію та напрямок не заради коштів,  а заради покликання”, - повідомила керуюча справами виконкому, виконуюча обов'язки начальника управління охорони історичного середовища Наталія Алєксєєва.

За її словами Львів об'єднав  та надав майданчик для операторів по всій Україні та вона сподівається, що цей проєкт буде мати продовження, щоб цей рух мав не тільки національне значення, а й міжнародне.

Оператори культурної спадщини корисні для професійних спільнот у сфері культури, охорони спадщини, туризму та архітектури і дизайну в Україні та закордоном. 

Зазначимо, що всеукраїнська онлайн-база операторів культурної спадщини створена без залучення бюджетних коштів. Проєкт створений за підтримки приватного підприємства “Фондації змін”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ