Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували виставку харківських студентів, присвячену захисникам України

Виставку художніх робіт «Ми є, були і будем ми» студентів Харківської державної академії дизайну і мистецтв презентували у Львівському палаці мистецтв. Проєкт присвячений захисникам України, які чинили й чинять опір російським загарбникам. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

«Над проєктом працювали близько 30 студентів. Ми мали повну свободу у тому, як саме робити плакат. Хтось робив вручну, фотографував і редагував у спеціальних програмах, хтось малював. У кожного був власний підхід. Це наш спосіб виразити свої емоції й тут ми проявляли свою творчу фантазію», – розповіла студентка Харківської державної академії дизайну і мистецтв, авторка кількох робіт Ольга Соболєва.

Виставка є розповіддю про населені пункти, які потерпають від російських обстрілів.

«Це памʼять про те, що відбувається в Україні. Цей проєкт – це бліцплакат, емоція тут і зараз. Зроблений твір за 4 години: від ідеї й до втілення у життя. Це відчуття, які мої студенти пережили з першого дня війни й до сьогодні», – сказав куратор і натхненник виставки Володимир Лесняк.

Відвідувачі побачать візуальні емоції на відчай і спротив ворогу тих, хто сам пережив жах війни.

«Плакат – це вид мистецтв, який моментально доносить інформацію до людей. Його дуже легко поширити в інтернеті, що у сучасному світі дуже важливо. Сьогодні це наш обовʼязок – говорити про захисників, памʼятати усіх хто боровся та бореться за незалежність нашої країни», – сказала на відкритті заступниця керівника Львівського палацу мистецтв Ольга Луковська.

Виставка працює до 13 червня, щодня, крім понеділка з 11:00 до 17:30 години. Адреса: Львів, вулиця Миколи Коперника, 17. Фото: Ph.jools

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ