Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентують наукові дослідження фестивалю LvivMozArt Mozartiana Galicia

Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt запрошує усіх зацікавлених львівською історією Моцарта на презентацію напряму наукових досліджень Mozartiana Galicia "Натхненні Моцартом", що відбудеться 15 лютого о 17:30 у Музеї етнографії та народного промислу (пр. Свободи, 15).

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Захід присвячений підсумкам першого року діяльності, презентації наукових напрацювань, започаткованих міжрегіональних та міжнародних ініціатив у сфері дослідження творчої діяльності Франца Ксавера Моцарта на українських землях, а також дотичного до нього культурного середовища, музично-виконавських традицій, взаємодії Моцарта з видатними митцями його часу.

У події візьме участь ініціаторка напряму Mozartiana Galicia, диригентка та артдиректорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів. Модеруватиме презентацію наукова керівниця напряму, музикознавиця Роксолана Гавалюк.

У програмі заходу: відеопрезентація документів, рукописів, музичних творів молодшого Моцарта та його львівської учениці Юлії Бароні-Кавалькабо, які вдалося відшукати в міжнародних архівах. Деякі з композицій прозвучать у концертному виконанні за участі провідних українських музикантів:

-  солістки Львівської національної опери: Маріанна Цвєтінська (сопрано), Мар’яна Мазур (сопрано);

- учасники Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU: Єлизавета Зубенко (скрипка), Олег Сомик (альт), Мирослав Драган (фортепіано).

Для відвідування події необхідно мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест, чинний на момент проведення заходу. Наявність сертифікату чи тесту перевірятиметься на контролі перед входом. Зверніть увагу, що у зв’язку з карантинними обмеженнями кількість учасників обмежена. Реєстрація на подію – за посиланням: https://forms.gle/Zufzras6PF6TTzHz7

Довідка

Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt – це масштабна музична подія, яка уже 6 років поспіль відбувається у Львові наприкінці літа. Цьогоріч фестиваль триватиме з 29 серпня до 4 вересня. У межах мультидисциплінарної діяльності фестивалю протягом року ведеться також активна просвітницька, наукова та мистецька робота, що реалізується через численні програми, проєкти та напрями.

Напрям наукових досліджень Mozartiana Galicia (Галицька Моцартіана) був започаткований 6 лютого 2021 року з метою пошуку, оцифрування і наукового дослідження документальних свідчень, пов’язаних із перебуванням, творчістю і діяльністю композитора та піаніста Франца Ксавера Моцарта (молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарта) на Галичині. Ініціаторка напряму Mozartiana Galicia –диригентка та арт-директорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів. Наукова керівниця проєкту – музикознавиця Роксоляна Гавалюк.

Facebook: facebook.com/Mozartiana-Galicia

Контакти для додаткової інформації:

+380 66 223 91 10 [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ