Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові презентують новий досвід лікування пухлин головного мозку

Сьогодні під час українсько-ізраїльської конференції один з найвідоміших нейрохірургів світу, професор Цві Рам презентує для українських лікарів новий досвід комплексного лікування пухлин головного мозку. А щоб фахівці з Ізраїлю й надалі обмінювались з нашими лікарями досвідом у лікуванні складних захворювань, Львів підписав Меморандум про співпрацю з Першим медичним центром Тель-Авіва, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львів запросив і отримав згоду на візит голови Об’єднання Європейських асоціацій нейрохірургів (NEOS), завідувача нейрохірургічним відділенням ізраїльської клініки Іхілов, професора Цві Рама. Він спеціалізується на малоінвазивних і складних операціях з видалення пухлин головного мозку і гіпофізу, лікуванні аневризм, гідроцефалії, важких форм епілепсії та рухових дисфункцій. 

«Не у кожній країні є розуміння важливості медицини не на словах, а в ділах, фінансове підгрунтя, наукова основа. В Ізраїлі люди це зрозуміли давно. Рівень життя і час життя в Ізраїлі має інше значення, ніж в Україні. Я би дуже хотів, щоб цей передовий досвід був максимально імплементований в Україні і у Львові. У нас дуже амбітні плани щодо нашої співпраці з колегами з Тель-Авіва. Сьогодні ми підписали угоду між Львівською міською радою і медичним центром Ізраїлю, щоб велика частина наших лікарів могла поїхати і побачити, як там відбувається той чи інший медичний процес. Є сьогодні почесний гість, ми його вітаємо у Львові», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зокрема, під час конференції «Новітні методи проведення нейрохірургічних операцій на головному мозку зі збереженням когнітивного статусу пацієнта» ізраїльський професор розказав українським нейрохірургам, ендокринологам, невропатологам, рентгенологам та онкологам про новітні методи діагностики і лікування пухлин головного мозку, а саме їх видалення у стані збереження свідомості пацієнта, та мініінвазивні ендоскопічні операції на «закритому» мозку. Одним із організаторів цієї конференції  є міжнародна медична Асоціація MEDES.

«Ми визначили основні етапи нашої співпраці. На першому етапі – нейрохірургія, кардіологія і онтологія. Усе це робиться для того, щоб ми ставали сильнішими, щоб ми постійно отримували новітню інформацію та практичні навички. Вже сьогодні відбувся перший візит професора Цві Рама в лікарні швидкої медичної допомоги, де наші колеги ознайомились з діагностичними та лікувальними можливостями. Були проведені перші консультації пацієнтів з складними діагнозами, які були оперовані та консультовані в Києві, за кордоном, але рішення не знайшли, а сьогодні професор Цві Рам надав їм консультацію. У процесі роботи ми продемонстрували відео важкої серцево-судинної патології і ця інформація була передана в Перший медичний центр та клініку Іхілов.

Я б дуже хотів, щоб лекція професора Цві Рама для кожного стала поштовхом до розширення зв’язків, до знайомства з іншими людьми та клініками. Адже треба жити, спілкуючись з людьми, з іншими країнами, які досягли певних результатів, і тоді ми теж станемо кращими», - зауважив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб. 

Нагадаємо, за час свого перебування у Львові нейрохірург оглянув клінічну базу міської лікарні швидкої медичної допомоги та безкоштовно проконсультував попередньо відібраних пацієнтів з найскладнішими захворюваннями. Опісля було підписано Меморандум про співпрацю Львова з Першим медичним центром Тель-Авіва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ