Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові продовжать співфінансування реставрації вікон та брам в будинках

У Львові цьогоріч продовжать роботи з реставрації вікон та брам в історичних будівлях міста завдяки фінансовій підтримці німецького фонду Ебергарда Шьока.
фото - spadshchyna.lviv.ua

Як повідомляють у пресслужбі ЛМР, на ці роботи фонд скерував 15 тис. євро. Частка співфінансування мешканців залишається незмінною.

«Від початку широкомасштабного вторгнення росії за бюджетні кошти в Україні фінансують лише критичну інфраструктуру, захищені видатки та ЗСУ. Проте, незважаючи на війну, серед мешканців міста збереглася велика зацікавленість у реставрації цінних елементів їхніх будинків. Саме тому ми знову звернулися до фонду Ебергарда Шьока з проханням допомоги у співфінансуванні цих робіт і отримали позитивну відповідь. Відтак, діяльність Програми цьогоріч продовжиться, а фонд буде співфінансувати частку, яка раніше покривалася за рахунок бюджетних коштів», — розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Нагадаємо, впродовж останніх років фінансування у межах Програми здійснюється за таким принципом: 70% вартості робіт з реставрації брам оплачує Львівська міська рада через координатора — ЛКП «Бюро спадщини», а 30% — мешканці. При реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Додамо, що у 2022 році в рамках Програми співфінансування, за підтримки ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища ЛМР, було відновлено 29 брам та 16 вікон в будинках, розташованих у межах історичного ареалу Львова. Також 12 вікон та балконних блоків було замінено з металопластикових на дерев’яні. Новий набір заявок на програму співфінансування планується у вересні 2023 року.

Дізнатися, як стати учасником програми, можна на сайті Бюро спадщини у вкладці Львів’янину/Співфінансування.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ