Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові продовжили важливі медичні програми

8 лютого Львівської міської ради продовжила дію декількох міських медичних програм на 2024-2025 роки. Вони дозволяють ще якісніше надавати допомогу мешканцям громади та захисникам, які лікуються у медичних закладах міста. Про це інформує ЛМР.
Фото ілюстративне: ЛМР

Найперше, йдеться про внесення змін до міської програми забезпечення покращеного харчування військовослужбовців, які проходять лікування чи реабілітацію у медичних закладах Львівської громади. На цей рік з міського бюджету на цю програму передбачають 15,5 млн грн (з розрахунку 300 гривень в день на п’ятиразове збалансоване харчування одного військового). Зараз таке харчування отримують близько 300 пацієнтів у день.

«Одна з найважливіших програм – це покращення харчування для військовослужбовців, які проходять лікування в наших стаціонарних закладах охорони здоров’я. Вона є важливою саме тому, що правильне збалансоване харчування є дуже вагомим у спектрі всього комплексу лікування, оскільки допомагає організму швидше долати недугу і відновлюватися», - каже Марта Матюшко, керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Також сесія продовжила на 2024 рік дію міської програми запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань. Торік у межах програми пролікували понад 230 мешканців Львівської громади. На цей рік з міського бюджету на програму передбачають 11 млн грн.

«Продовжуємо програму забезпечення витратними матеріалами при серцево-судинних і судинно-мозкових захворюваннях. Це дуже важлива програма, тому що, на жаль, державною програмою медичних гарантій не покривається весь спектр послуг при таких захворюваннях, зокрема, при плановому лікуванні пацієнтів. Тобто дуже багато витратних матеріалів, які є коштовними, не покриваються цією програмою. Тому місто надає допомогу в цьому. Ця програма передбачає 11 мільйонів гривень на цей рік, і саме за ці кошти будуть придбані такі витратні матеріали і буде надаватися допомога нашим мешканцям», - пояснює Марта Матюшко.

Водночас сесія продовжила на 2024-2025 роки дію міської програми діагностики, протезування та реабілітації глухих та слабочуючих дітей, у тому числі з вадами мовлення.

«Це також дуже важлива програма, оскільки ми допомагаємо нашим дітям відновлювати слух і соціалізуватися у суспільстві. По цій програмі на 2024 рік наразі коштів не передбачаємо, оскільки маємо на залишку 9 імплантів, які були придбані минулого року, тому будемо проводити протезування саме цими імплантами. А коли виникне потреба, то звісно, ми звернемося до депутатів Львівської міської ради і до управління фінансів, які завжди відгукуються на такі додаткові потреби», - підсумовує Марта Матюшко, керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ