Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові прооперували 17-річну пацієнтку з небезпечною спадковою недугою

Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
1/2
Хірурги дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова прооперували 17-річну пацієнтку з небезпечною спадковою недугою – хворобою Реклінгхаузена. Лікарі видалили Ангеліні одразу три пухлини в нозі, через які їй було дедалі важче ходити. Про це повідомляє ЛМР.

Ангеліна Малишева з міста Вінниця. Зі своєю хворобою дівчинка бореться з 4 років. Тоді їй діагностували важку системну спадкову недугу – хворобу Реклінгхаузена або нейрофіброматоз І типу. Це захворювання, зазвичай, проявляється в ранньому віці: спершу «кавовими плямами» на тілі, а згодом провокує появу і ріст множинних пухлин – утворень на шкірі, кістках та органах нервової системи, тобто практично будь-де в організмі. Найбільша небезпека в тому, що ці доброякісні новоутвори можуть стати злоякісними.

Вперше Ангеліну прооперували у 8 років. Тоді хірурги видалили у лівій нозі дівчинки кілька пухлин, найбільша з яких сягала аж 15 см. До слова, іноді нейрофіброми виростають до 30 см, твердіють і на дотик стають, як дерево, стискають м'язи та кістки.

Нещодавно Ангеліну знову почав турбувати біль у лівій нозі. Часом нижче стегна вона геть не відчувала своєї кінцівки і їй ставало все важче і важче ходити. За допомогою родина звернулася до львівських спеціалістів лікарні святого Миколая. Онкогематологи виявили у нозі Ангеліни одразу три пухлини.

Аби зробити втручання безболісним та безпечним для юної пацієнтки, їй провели так звану блокаду нервів – стегнового та сідничного. Зробили це під контролем високоточного апарату Stimuplex, що дозволяє візуалізувати судини. Самі ж пухлини видалили малоінвазивно – через три невеликі проколи. Втручання минуло успішно.

Перше, що зробила Ангеліна після операції – пішла з мамою на прогулянку центром Львова. Це одне з її улюблених міст. А організація екскурсій та подорожей – її майбутня професія, адже дівчина якраз здобуває освіту у галузі туризму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ