Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові протестують матері ув’язнених синів

Сьогодні, 9 лютого, у Львові поруч з пам’ятником Тарасові Шевченку протестують матері ув'язнених добровольців. Про це повідомляє кореспондент Гал-Інфо.

«Ми хочемо донести до суспільства, що ми не згідні з думкою про те, що наших дітей-патріотів, добровольців називають терористами. Ми не хочемо, що наших дітей ганьбили. Адже вони не один рік провели у зоні АТО, брали участь у військових діях, а тепер їх звинувачують у тероризмі. Ми як матері не можемо мовчати про це.

Мій син пішов у складі добровольчого батальйону «Азов» у зону АТО, повернувся. Потім вдруге пішов, але вже у складі батальйону ОУН. Після повернення СБУ їх взяло і закрило 7 серпня. Їх підозрюють у вчинені терористичного акту на теренах Львівської області, начебто вони хотіли пошкодити колії  Львівської залізниці, чим би заподіяли шкоди державі.Під час кожного засідання ми намагаємось довести, що наші хлопці не терористи, вони не вині у тому», - розповідає одна з матерів Олександра Парамущак.

Олександра Парамущак пояснила, що мова йде про хлопців-добровольців: одному з них вже дали два роки умовно, ще один під домашнім арештом, інші ж два наразі перебувають у СІЗО.

Як повідомили в коментарі Гал-інфо в Управлінні СБУ  Львівщини, поки не буде судового рішення вони не можуть щось коментувати. У понеділок, 6 березня, матері ув'язнених мали особисту зустріч з начальником УСБУ Львівщини.

Нагадаємо, що 8 серпня 2016 року прес-служба СБУ у Львівській області повідомила, що у результаті   спецоперації   оперативники   виявили   та   затримали   п’ятьох   членів   терористичної   групи ,  які   планували   одночасно   підірвати   залізничні   колії   у   трьох   різних   напрямках   від   обласного   центру .

Один   з   підозрюваних був затриманий  під   час   закладання   вибухівки  на мосту біля села  Дубляни   Львівської   області. Він намагався чинити опір і відкрив стрільбу. В результаті поранено  одного  із співробітників СБ України. Вогнем  у  відповідь правоохоронці поранили  та   затримали  зловмисника. Наразі життю офіцера СБУ та  терориста  нічого не загрожує.

Під   час  проведення обшуків  у   затриманих  співробітники спецслужби вилучили велику кількість вогнепальної зброї,  вибухівки   та  комплектуючих для її виготовлення, зокрема: гранатомети РПГ-7  та  РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД–5,   п’ять  кілограмів  вибухівки  марки IХ 25  та  600 грамів тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість набоїв  різного  калібру.

Втім як зазначають матері, хлопців було затримано далеко від колії, жодної вибухівки при них не було знайдено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ