Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть дослідження території Пагорбу Слави

У Львові проведуть дослідження території Пагорбу Слави, де є поховання періоду І та ІІ світових війн. Про це повідомили в преслужбі ЛМР.
Вічний вогонь у Львові на Пагорбі Слави не запалювали. Фото - Олена Ляхович, Гал-інфо

Львів розпочав процедуру щодо проведення досліджень та можливого перенесення поховань І та ІІ світових війн з території Пагорбу Слави. Так, ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» доручено забезпечити проведення досліджень цієї території та замовити виготовлення науково-проєктної документації на перенесення пам’ятки історії. Відповідне рішення сьогодні, 22 грудня, затвердив виконавчий комітет міськради.

Зазначимо, Пагорб Слави має статус пам’ятки історії. Тому, щоб провести дослідження та перенести людські останки з цієї території на інший цвинтар, місто має виготовити  відповідну науково-проєктну документацію. Її має погодити Львівська ОВА та Міністерство культури. Тільки після отримання всіх погоджень можна розпочинати дослідження та перенесення останків.

«Це неможливо зробити швидко, процедура тривала та передбачає етап погодження на рівні області та Міністерства культури. До прикладу, етап погодження щодо ексгумації на Личаківському військовому цвинтарі зайняв понад пів року», - зазначала керуюча справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва.

Додамо, раніше з Пагорбу Слави демонтували три радянські скульптури, їх перенесли до Музею тоталітарних режимів «Територія терору».

Нагадаємо, роботи з ексгумації давніх поховань на Личаківському військовому цвинтарі розпочали у березні цього року. Під час першого етапу віднайдено 653 людські останки.  Зараз роботи проводять на центральній алеї цвинтаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ