Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська "активістка"засвітилась на сепаратистському телеканалі

Ще 7 травня відео з львівською активісткою Інною Іваночко показували у черговому випуску новин на сепаратистську телеканалі «Юніон». А вже сьогодні, 9 травня, вона роздавала коментарі для львівських ЗМІ. Таке спостереження зробили журналісти АІА «Гал-інфо» під час чергового моніторингу російських та сепаратистських інформаційних ресурсів.
1/3

Зокрема, у сюжеті новинної програми «Панорама» від 7 травня 2018 року йде мова про те, що жителі Львова підтримали акцію «Аллея героев», яку ініціював екс-голова МВС України Віталій Захарченко.  

Варто нагадати, що Віталій Захарченко був міністром за часів правління Януковича. Після Майдану та Революції Гідності втік до Росії.

На 01:07 хвилині відеоматеріалу починає йти мова саме про Львів. «Они пришли к могилам советских солдат», - лунає голос за кадром. Безпосередньо у самому сюжеті, у частині про Львів, використали відео з Ютубу за 6 травня 2018 року. Там львівська активістка, що відстоює право на існування Монумента слави, Інна Іваночко заявила наступне:

 «Убрали территорию, посадили деревья и цветы. Таким образом мы отдали дань и уважение тем солдатам, которые не вернулись с большого поля битвы. Я прошу 9 мая всех не равнодушных поддержать акцию «Бессмертный полк». И выйти в каждом уголке нашей страны для того, чтобы почтить память погибших солдат».

1/1

Та вже сьогодні, 9 травня, активістка спершу відвідала радянський військовий меморіал у Львові –Марсове поле. Там дала інтерв’ю, зокрема телеканалу «NewOne». І попрямувала до меморіалу на честь воїнів, що загинули в роки Першої світової війни (у 1914–1915 роках) в Галичині, і на честь радянських воїнів, що брали участь у боях за Львів з німецькими військами у 1944 році під час радянсько-німецької війни, Тобто до Пагорба Слави.

Там у коментарі Гал-інфо ламаною українською вона зазначила, що варто святкувати День Перемоги саме 9 травня.

 «9 травня – це День Перемоги, тільки 9 травня. Я відстоюю право на монумент, як львів’янка. Я мешканка Львова. Мій дід загинув у Львівській області, у Бродівському сраженії. Його кісток я досі не знайшла. Я шукаю, поісковікі підключились. Тому сьогодні я приходжу на кожну могилу, і провідую кожного солдата. Можливо, десь тут лежать кістки мого діда».

Також Інна Іваночко прокоментувала ситуацію про те, що сьогодні, 9 травня, невідомі залишили написи "совєцка окупація" на паркані, яким обгородили аварійні елементи Монументу Слави на вул. Стрийській.

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

«Я подала дві іскові заяви на рішення міської ради по демонтажу та на рішення 92 року про зняття з балансу монумента. Будемо продовжувати відстоювати право на монумент, адже це пам’ять про наших дідів у війні з фашизмом, нацизмом. Знаєте, коли купка львів’ян, так називаємих, представників партії війни, яких не так багато, розмальовують на чиєсь політичне замовлення, тому я нічому не дивуюсь», - розповіла Інна Іваночко.

Редакція Гал-інфо просить СБУ у Львівській області звернути увагу на викладені факти.

1/3

Пропонуємо Вам також переглянути минулорічне відео.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ