Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові провели другий саміт Люблінського трикутника: ключове за добу

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про головні події в області за минулу добу, 11 січня.
Фото: Офіс Президента

—  Сирени не оголошували про повітряну тривогу у Львівській області.

—  Напередодні у Львові з робочим візитом перебували Президент України Володимир Зеленський, Президент Польщі Анджей Дуда та Президент Литви Гітанас Науседа. Глави держав провели другий саміт Люблінського трикутника, в межах якого підписали Спільну декларацію. 

Коротко про документ: 

  • Підписаний документ підтверджує багатовікові історичні зв’язки між Україною, Литвою та Польщею.
  • Декларація відображає ключові політичні, гуманітарні й інші висновки сьогоднішньої зустрічі та визначені пріоритетні напрями співпраці Люблінського трикутника. Зокрема щодо стратегічного курсу України в набутті повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору.
  • Литва та Польща відзначили наміри продовжити надавати потужну військову, технічну, оборонну, гуманітарну та іншу підтримку нашій державі.
  • Висловили підтримку у скликанні Глобального саміту формули миру для консолідації міжнародної підтримки мирного плану, який презентував Президент України Володимир Зеленський.
  • Підтвердили підтримку створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України.
  • Відзначили розширення Чорноморської зернової ініціативи на інші морські порти нашої держави та важливість продовження програми «Зерно з України» для посилення глобальної продовольчої безпеки.

Підписання Спільної декларації між президентами України, Литви та Польщі свідчить про підтримку литовською та польською сторонами набуття Україною членства в ЄС і НАТО як тільки це дозволять умови.

—  Сьогодні, 12 січня, на Львівщині застосовують графік погодинних відключень електроенергії. Диспетчерський центр довів до нашої та інших областей ліміти споживання. Якщо їх перевищити, доведеться застосувати аварійні відключення електроенергії.

—  Через пункти пропуску у Львівській області з України за добу виїхали 23 тисячі 986 людей. На в’їзд оформили 18 тисяч 564 особи, з них українців – 17 тисяч 544.

—  Поліція області опрацювала 1126 звернень щодо підозрілих осіб та об‘єктів.

—  Особи з інвалідністю чи люди, які постраждали через воєнні дії, можуть пройти навчання робітничих професій у закладах професійної освіти Львівщини та опісля працевлаштуватись на підприємствах області.

—  У Львівському обласному перинатальному центрі відкрили кабінет безбар’єрного доступу для жінок. Тут надаватимуть медичну допомогу та психологічну підтримку усім, хто цього потребуватиме, цілодобово і безплатно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ