Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові провели мирну акцію «ДЕ ТИ» до річниці трагедії в Маріуполі

Рік тому у цей день росіяни нанесли авіаудар по будівлі драматичного театру у Маріуполі, де на той момент перебували понад 1000 мирних мешканців.

16 березня 2022 року в маріупольський театр влучила ворожа бомба, не зважаючи на те, що мешканці написали перед входом великими літерами «ДЕТИ». Напис був спеціально зроблений російською, щоб росіяни, які здійснювали обстріл бачили і розуміли, що в цій будівлі перебувають цивільні. Але їх це не зупинило, і ця трагедія стала символом обличчя російської агресії проти України та людства.

Рівно за рік після влучання в драмтеатр, маріупольці у семи різних українських містах (Львів, Тернопіль, Чернівці, Ужгород, Київ, Івано-Франківськ, Кривий Ріг) проводять мирну акцію «ДЕ ТИ», повідомляють в ЛМР. Ця назва є символічним питанням всіх мешканців Маріуполя.

«Зараз в словах «де ти» кожен маріуполець чи кожна маріупольчанка бачить питання теперішнього їхнього життя. Де ти, мирний український Маріуполе, який у нас тимчасово забрали російські окупанти? «Де ти?» вигукували в слухавки своїх телефонів тисячі людей, намагаючись знайти рідних, друзів, бо з 2 березня 2022 року Маріуполь перебуває в інформаційній блокаді. Де ти – це перше питання, яке ми зараз першим ставимо маріупольцям, які розкидані по всьому світу», – наголосила Алевтина Швецова, координаторка акції у Львові.

У Львові акцію провели біля театру опери та балету. Маріупольці, які зараз проживають в нашому місті, принесли квіти і лампадки та хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих у стінах Маріупольського драматичного театру. Також вони принесли шматочок знаменитої люстри, яка була окрасою цього закладу культури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ