Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові проводить консультації відомий канадський нейроонколог

У Клінічному центрі дитячої медицини (Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр) тривають спільні консультації провідного нейроонколога Еріка Буфе з Канади. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

Уже проконсультовано 20 із 50 запланованих пацієнтів з онкозахворюваннями головного та спинного мозку. У пріоритеті – найважчі випадки, бо стратегічний аналіз ведення таких пацієнтів дає можливість відпрацьовувати подальші самостійні рішення. Проте й пацієнти з менш складними діагнозами можуть отримати висновки спільної лікарської групи.

"Зазвичай злоякісні пухлини головного мозку лікують під керівництвом т. зв. tumor board - консиліуму лікарів, які планують терапію, а потім регулярно обговорюють, переглядають, за потреби корегують її результати. І коли ми можемо залучити до цього консиліуму найвидатнішого вченого у світі, то це значно підвищує рівень надання медичної допомоги у нашій лікарні. Щобільше, пан Ерік не лише дає поради, але й сприяє їхній реалізації: допомагає із обстеженням взірців тканин у провідній лабораторії Канади, із отриманням дорогих ліків для наших пацієнтів, аналізує і розробляє разом з нами стратегію реабілітації онкохворих дітей", - зазначив очільник Клінічного центру дитячої медицини Роман Кізима.

Цінними є також тематичні лекції, які нейроонколог зі світовим ім'ям проводить для фахівців Центру після консультативного прийому. Під час навчальних зустрічей фахівець ділиться найновітнішіми досягненнями, про які наразі ще не можна прочитати навіть у спеціалізованій літературі, але корисно знати, щоб впроваджувати у практику у Львові.

Експрезидент Міжнародного товариства дитячої онкології (SIOP) Ерік Буфе уже вчетверте відвідує Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. Принагідно Роман Кізима відзначив, що визнаний лікар - один із небагатьох фахівців світового рівня, який готовий приїжджати в Україну і упродовж тривалого часу працювати пліч-о-пліч з українськими медиками та пацієнтами. Тому команда лікарні високо цінує внесок Еріка Буфе у порятунок українських дітей і дякує за посилення можливостей лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ