Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройшов перший фестиваль молодих винахідників

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/4
У суботу, 10 лютого, у Львові для освітян, школярів та їх батьків вперше провели мініфестиваль Клубу молодого винахідника. Про це інформує ЛМР.

Фестиваль залучив близько 300 відвідувачів, які мали нагоду подивитись на експерименти від діючих наукових клубів міста та навіть спробувати провести якийсь дослід самостійно.

У фестивалі взяли участь 17 наукових клубів зі Львова. Вчителі-наставники разом з учнями-учасниками демонструвати діяльність своїх клубів. Кожен Клуб молодого винахідника показував різноманітні фізичні, біологічні або хімічні досліди та експерименти. Різноманітні ємності з барвниками, картонні конструкції з імітацією людських рухів, калейдоскопи та ще багато цікавого – усе це робили для того, аби зацікавити якомога більшу кількість дітей наукою.

«Ця подія – це популяризація науки серед школярів. Нам важливо показувати дітям, що наука – це дуже цікаво, пізнавально, а головне – не складно. Раді, що вдалося організувати такий науковий фестиваль», – наголошує Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львова.

В кінці фестивалю організатори вручили сертифікати на 15 тисяч гривень усіх клубам, що взяли участь у заході, які вони зможуть використати на купівлю обладнання своїх Клубів Молодого Винахідника (КМВ).

«КМВ Фест» реалізував молодіжний простір Lviv Open Lab з мережі ТВОРИ! спільно з управлінням освіти Львівської міської ради у рамках міжнародного проєкту «Клуб Молодого Винахідника».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ