Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочало роботу соціальне ательє

Головна спеціалістка департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, співзасновниця благодійного фонду “Butterfly” Наталія Горун розповіла Гал-інфо про те, що таке соціальне ательє і як воно працює.

Соціальне ательє — це проєкт благодійного фонду “Butterfly”. У ньому працюють жінки, які постраждали від домашнього насильства. Попри те, що офіційного відкриття через карантин не було, ательє вже працює.

“Дуже часто жінка не йде від кривдника, бо не може себе забезпечити. Звичайно ми розуміємо, що не всі є швачками, тому у нас є не лише пошиття одягу, а й освітній компонент. Проводяться навчання, як шити, як продавати у соцмережах, як просувати особистий бренд”, - розповіла Наталія Горун.

Ательє також співпрацює з центром зайнятості, який допомагає знайти жінок, які хотіли б працевлаштуватися.

“У нас вже є 5 працівниць, але плануємо збільшувати команду, бо замовлень багато і ми не встигаємо. Разом з центром зайнятості будемо розширювати команду”, - зазначила Наталія Горун

Вона також розповіла, що ательє приймає як індивідуальні замовлення, так має і конкретні вироби — вишиванки та білі ділові сорочки.

Додамо, що реалізувати проєкт допоміг Фонд ООН у галузі народонаселення, який підтримав ідею ательє.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ