Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочали роботи з відновлення можливості оплати проїзду банківськими картками

Попри відновлення зв’язку “Київстар”, мобільний інтернет-оператора у Львові все ще слабкий. Швидкість інтернет-з’єднання є вдесятеро меншою за ту, що необхідна для оперативного налагодження роботи системи автоматизованої оплати проїзду.

Однак процес відновлення повноцінної безготівкової оплати проїзду розпочато, повідомляють в ЛМР. 

Як пояснює керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, щоб відновити оплату проїзду банківськими картками, необхідно перезавантажити систему валідаторів та зібрати з них усю накопичену інформацію про оплати, здійснені у попередні дні. Після цього з банківських карток пасажирів спишуться кошти за попередні поїздки, а валідатори зможуть приймати банківські картки. Проте, цей процес залежить від швидкості інтернет-зв’язку, тому займе певний час.

«Система електронного квитка побудована таким чином, що в разі нормального інтернет-з’єднання, щоденно, як правило ввечері, інформація стосовно валідацій,  здійснених в кожному транспортному засобі, відвантажується з валідаторів. І саме тому кошти за поїздку з карток списуються вранці чи в обід наступного дня. 

Оскільки зараз передача мобільних даних відновилась, але швидкість вдесятеро менша від звичної, відповідно, процес вивантаження даних займе певний час.

Ми очікуємо, що сьогодні до вечора розпочнеться налагодження зв’язку з валідаторами в салонах. І, відповідно, вночі розпочнеться відвантаження інформації, яка накопичилася за період, коли не було інтернет-зв’язку. Масив інформації досить великий і відвантаження інформації потребує часу. Можливо,  для того, щоб повноцінно запрацювала функція розрахунку банківською карткою, буде потрібно до двох днів. Але, сподіваємося, що така можливість буде вже завтра», - зазначив Олег Забарило.

 Наразі, для безготівкової оплати пасажири можуть використовувати транспортні картки ЛеоКарт.  Станом на зараз придбати транспортні картки ЛеоКарт можна у 19 терміналах та у 39 кіосках “Інтерпрес”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ