Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочався чемпіонат України із сучасного п'ятиборства

У Львові у спортивному комплексі Міністерства оборони розпочався чемпіонат України з сучасного п'ятиборства — про це повідомив прес-центр Західного оперативного командування. У заході беруть участь 150 спортсменів з усіх областей держави, збірна команда Білорусі.
У складі учасників змагань — військовослужбовці: майстер спорту міжнародного класу з сучасного п'ятиборства прапорщик С. Байталюк, майстер спорту рядовий контрактної служби Є. Борькін. Проведення змагань дасть змогу визначити найбільш перспективних спортсменів з подальшою їхньою участю в міжнародних іграх
За словами начальника навчально-спортивної бази літніх видів спорту Управління спорту Міністерства оборони України майора Володимира Гакавчина у тренувальних залах ніколи не буває пусто. У жорстко відведені години за методиками і контролем фахівців набувають фізичного гарту як початківці, так і імениті спортсмени.
Тут є унікальна база, в котрій поєднані єдиний в Україні легкоатлетичний манеж з велотреком, стрілецький комплекс, в котрому — тири для стендової, кульової стрільби, стрільби з луку, база сучасного п'ятиборства, басейновий комплекс (критий на 25м, відкритий на 50м, стрибковий) і спеціалізований гімнастичний зал.
Це дозволяє військовим спортсменам, олімпійцям виконувати всі вправи за світовими стандартами. Саме тому тут тренуються збірні, проходять навчальні збори. Постійні відвідувачі тиру, залу важкої атлетики, басейну і військовослужбовці Львівського гарнізону, інших силових структур.
Реформування Збройних Сил не оминуло і спортивні організації української армії. Нещодавні організаційно-штатні зміни принесли суттєве скорочення офіцерських посад у складі 8 спортивного клубу армії. Проте колектив майора Володимира Гакавчина намагається і далі ефективно використовувати потужності бази для тренувань спортсменів національних збірних України. Гордістю колективу є рекордсмен світу з гирьового спорту старший лейтенант Володимир Андрійчук, чемпіон світу 2005 року серед військовослужбовців старший лейтенант Олександр Петрів.
У навчально-спортивній базі літніх видів спорту (колишній Львівський 8 спортивний клуб армії), окрім військових спортсменів, більше двадцяти п'яти років активно займаються спортом понад дві тисячі дітей віком від п'яти років і старше. Вибір для малечі щодо починань у майбутніх подоланнях спортивних висот більш, чим достатній. Під керівництвом заслужених майстрів спорту трьох комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, хлопці і дівчата тренуються в секції плавання, важкої і легкої атлетики, стрільби кульової, стендової, з луку, художньої і спортивної гімнастики, самбо, велоспорту, гандболу, триатлону, сучасного п'ятиборства. Доречно зауважити, що на відміну від подібних спортивних секцій інших міністерств і відомств, тренуються діти у спортивних залах Міністерства оборони безкоштовно. Для ДЮСШ котрі тут навчаються в сезоні 2005 року вперше за багато років було профінансовано спортивні заходи та придбано спорядження та амуніцію, що безумовно, сприятливо впливає на результати виступів спортсменів на змаганнях. Багато юнаків, котрі досягли значних результатів у своєму виді спорту, пов'язують свою подальшу долю з службою в армії.
А вже з 12 лютого розпочнеться чемпіонат України зі стрільби з пневматичної зброї серед молоді 1986 року народження і молодших.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ