Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочався Національний туристичний саміт

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
У Львові стартував Національний туристичний саміт. Це майданчик для обговорення актуальних питань та викликів, які на сьогодні постали перед галуззю гостинності країни, який щорічно збирає провідних міжнародних експертів та лідерів туристичної сфери з усієї України для продуктивної дискусії. Про це повідомляє ЛМР.

До відкриття туристичного саміту долучився перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Якби ця подія відбувалася 2,5 роки тому, я б говорив про розвиток галузі ІТ, індустрії гостинності, нові рекордні показники з кількості відвідувачів нашого міста чи прибутковість цієї сфери для місцевого бюджету. Але все це було б до повномасштабного вторгнення.

Зараз ця сфера дуже змінилась і переформатувалась під виклики сьогодення. Зараз наші відпочинкові комплекси стали важливими пунктами реабілітації, а наші гіди знайомлять з містом військових, які приїхали до Львова на лікування. Наше місто стає доступнішим для всіх українців і гостей, це окрема велика і важлива частина нашого життя зараз. Питання доступності зараз є нашим пріоритетом і це робота, яку ми робимо разом з багатьма тут присутніми.

Ми ще точно приймемо рекордну кількість туристів у Львові і ті кроки, які ми робимо зараз, цьому сприятимуть. Лише будучи сильними і об’єднаними, ми переможемо», – сказав Андрій Москаленко.

Цьогоріч у п’яти панельних дискусіях саміту беруть участь 30 спікерів з України та Європи.  Серед топспікерів – Джулія Сімпсон, президентка та СЕО World Travel and Tourism Council (міжнародна організація об'єднує понад 200 світових туристичних топкомпаній), Іштван Уйгелі, депутат Європейського Парламенту та Маркус Люте, президент Hotel Stars Union (одна з найпоширеніших систем класифікації готелів).

«Для мене велика честь бути сьогодні тут, в Україні, разом з вами. Сини і доньки України просто зараз борються за вашу незалежність, тому перш за все я хочу побажати вам якомога швидше пройти цей шлях до перемоги. Україна має дуже потужну туристичну сферу. Дані за 2019 рік показують, що туризм у вашій країні це ще й прибуткова для вашої економіки сфера.

Стійкість – це друге ім’я вашої країни, і туристичний напрямок, його трансформація, теж про це говорять. Переконана, що після війни туризм в Україні буде ставати лише міцнішим. Ми будемо з вам на цьому шляху», – наголосила під час відкриття саміту Джулія Сімпсон, президентка та СЕО World Travel and Tourism Council.

Разом з представниками міністерств, народними депутатами, керівниками профільних структурних підрозділів міських рад і обласних державних адміністрацій та провідними експертами туристичної галузі України закордонні гості обговорюватимуть такі теми:

  • Шлях до ЄС: інтеграція України у європейський туристичний простір;

  • Туризм для економічного розвитку: шлях до сталості та процвітання громад;

  • Менеджмент дестинацій та готелів під час війни. Виклики та можливості;

  • Простір без обмежень: інклюзивність та доступність об'єктів туристичної інфраструктури;

  • Made in Ukraine: гастрономічне та культурне різноманіття, як основа української гостинності.

Організатор заходу – Державне агентство розвитку туризму України.

«Проведення туристичного саміту в умовах воєнного стану, це надзвичайно важливий крок підтримки України від наших міжнародних партнерів. Це важливий сигнал для туристичної галузі, яка зараз змушена постійно змінюватись. У нас зараз багато викликів і я радий, що ми тут можемо їх обговорити», – зазначив Олег Немчінов, Міністр Кабінету Міністрів України. 

Більше про Національний туристичний саміт мож переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ