Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочався сезон руйнування культурної спадщини

Фото з ФБ Наталия Гладилова.
Фото з ФБ Наталия Гладилова.
Фото з ФБ Наталия Гладилова
Фото з ФБ Наталия Гладилова
Фото з ФБ Наталия Гладилова
Фото з ФБ Наталия Гладилова
Фото з ФБ Олесь Зварич.
Фото з ФБ Олесь Зварич.
1/4
У п’ятницю, 1 квітня, у Львові на вул. Фредра, 7, з боку вул. Герцена, фізичні особи, власники нежитлового приміщення, зруйнували фасад будинку, який є пам’яткою архітектури місцевого значення. Наразі роботи зупинені, а Львівська міська рада готує позов до суду. Про це сьогодні, 4 квітня, в коментарі Гал-інфо повідомила начальник управління історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

За її словами, складно сказати, що хотіли облаштувати в самому приміщенні  власники, але щоб встановити великі вікна вони  вибили два віконні прорізи.

«В результаті цього робітники зруйнували кам’яні перемички, знищили кам’яний карниз, а сам камінь вивезли. Це не так просто зробити, щоб вибити ці кам’яні карнизи довелося докласти значних зусиль. Ми не дозволили нічого встановлювати, бо розуміємо, що коли вони б це зробили, то повернути все назад було б складно. Ми прийняли тимчасове рішення і звернулися до ЖЕКу, вони заклали цегляною кладкою зруйнований віконний проріз», - сказала вона.

Як зазначила Лілія Онищенко, одразу ж викликали на місце події поліцію, і вона лише з третього разу погодилася затримати робітників.

«Якби їх не затримали, то вони б продовжили встановлення того, що збиралися встановити на місці вікон. Поліція була бездіяльна. Всі ці зміни і встановлення власники робили без належних дозволів. Ми викликали представників обласної інспекції Держархбудконтролю, і ті теж не одразу вони зголосилися приїхати. Мені сказали, що інспекція не має таких повноважень і я для того, щоб вони приїхали, маю звернутись письмово», - розповіла Онищенко.

Вона додала, що інспекція все ж таки прибула і було складено акт.

За словами Онищенко, фізичні особи, яким належить приміщення, – це так звані злісні порушники і це вже не перший випадок самовільних робіт на об’єктах, які їм належать в центральній частині Львова.

Вона наголосила, що потрібно створювати будівельну поліцію, яка буде штрафувати робітників, які виконують такі роботи.

«Коли виконавці отримають штраф, тоді наступного разу вони питатимуть у власників, чи мають ті належні дозволи чи ні», - сказала Онищенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ