Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розроблять концепцію інтегрованого розвитку території Львівської громади

У Львові розроблять концепцію інтегрованого розвитку Львівської міської територіальної громади. Ухвалу про це прийняли під час нещодавньої сесії Львівської міської ради. Концепція покликана дати відповіді на питання просторового розвитку не лише Львова, а Львівської громади загалом.

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

За словами Антона Коломєйцева, головного архітектора Львова, кілька років тому, коли ще не було Львівської громади, у місті затвердили концепцію інтегрованого розвитку Львова, на основі якої розробляють детальні плани. Нині  концепція залишається актуальною, але не враховує питання громади.  

«Зараз ми маємо нові виклики щодо лікарняної інфраструктури, щодо зміни територій зеленого каркасу і необхідності посилити зелені легені Львова та попрацювати з точки зору водної структури, менеджменту води. Але, перш за все, необхідно розглянути візію щодо інтегрованої концепції ширшої території Львівської міської територіальної громади. Основою цього всього сьогодні стає залізниця, тому що впровадження євроколії у Львів, зміна сортувальних станцій, формування нових хабів – стануть хребтом для всіх майбутніх трансформацій просторових та територіальних у місті», – розповів Антон Коломєйцев.

Окрім цього, важливими питаннями також залишаються: що робити з заболоченими територіями, як правильно посилити рекреаційний та туристичний потенціал громади, який є надзвичайно великим.

«Ми хочемо в рамках роботи по плануванню, куди будуть долучені і представники депутатського корпусу і представники комісії та різних управлінь міської ради, сформувати документ про цінності просторового розвитку концепції громади. Також сформувати візію, де ми будемо встановлювати основні цілі щодо розвитку. Це мав би бути достатньо компактний документ, написаний людською мовою, з яким може ознайомитися кожен громадянин міста, громади чи села», – додав Антон Коломєйцев.  

Концепція інтегрованого розвитку території Львівської громади стане основою для комплексного плану просторового розвитку території громади, дозвіл на розробку якого також погодили на сесії Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ