Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Львові рятувальники відточують навички порятунку людей з-під завалів

21 липня рятувальники Львівщини відпрацювали навички ліквідації пожежі та порятунку людей з-під завалів зруйнованої будівлі. Про це інформує Головне управління ДСНС України у Львівській області.

21 липня рятувальники Львівщини відпрацювали навички ліквідації пожежі та порятунку людей з-під завалів зруйнованої будівлі.

За тактичним задумом в адміністративну та виробничу будівлі влучили ворожі ракета. Після влучання виникла пожежа, а також відбулась руйнація будівлі.

До місця події за підвищеним номером виклику було направлено рятувальників, де вони одразу приступили до ліквідації пожежі та розбирання завалів під якими можуть знаходитьсь люди.

Навчання проводились у два етапи. Перший етап навчань включав в себе ліквідацію умовної пожежі та порятунку людей з верхніх поверхів будівлі, які не змогли евакуюватися самостійно. Люди кликали на допомогу, отож рятувальники включились в засоби індивідуального захисту органів дихання та в складі ланки газодимозахисної служби проводили евакуацію постраждалих. Також було проведено спуск потерпілого із будівлі із травмою хребта за допомогою альпіністського спорядження.

Наступним етапом навчань було проведення пошуково-рятувальних робіт внаслідок обвалу будівлі. Рятувальники за допомогою безпілотного літального апарату здійснили обстеження місця надзвичайної ситуації. Також до пошуків потерпілих було залучено кінологічне відділення. Людей було знайдено та за допомогою спеціального аварійно-рятувального обладнання потерпілих було вивільнено з-під завалів та передано медикам.

Рятувальники впевнені, що постійні практичні відпрацювання дадуть змогу підвищити професіоналізм та в будь-якій надзвичайній ситуації діяти чітко та злагоджено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ