Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові ще понад 400 пам’яток ознакували емблемою «Блакитний щит»

У Львові знаком «Блакитний щит» позначили ще 408 будинків – пам’яток культурної спадщини. Йдеться про міжнародне ознакування, затверджене Гаазькою конвенцією в 1954 році. Загалом, станом на зараз, у місті таке ознакування мають вже 794 пам’ятки архітектури.

Про це розповіли в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

«Цьогоріч завершили ознаковувати пам’ятки в середмісті та продовжили встановлення таких знаків на будівлях на вулицях Франка, Тарнавського, Городоцькій, Шевченка, Коновальця», – зазначили в міському управлінні охорони історичного середовища.

Нагадаємо, міжнародний пам’яткоохоронний знак «Блакитний щит»  використовують у багатьох країнах світу. У різних країнах він може бути інтерпретований по-різному, може бути з написом чи без напису, але на емблемі завжди зображено квадрат знизу і трикутник зверху.

У Львові дизайн такого інформаційного знака затвердили наприкінці 2018 року.  Цікаво, що місто Лева стало першим в Україні, де на пам’ятках розпочали встановлювати такі знаки.

Також у Львові пам’ятки архітектури ознаковані відповідними охоронними дошками сучасного та давнішого зразків.

Додамо, у Львові збережено понад 2500 пам’яток історії та архітектури. Історична частина міста та Святоюрський комплекс із 1998 року належать до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ