Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові смертність від інфаркту - 3 випадки на 10 тис. населення

Минулого року показник смертності у Львові залишився на тому ж рівні, що й позаминулого. Зокрема, померло 7130 осіб (у 2015 році – 7136). З них 64% львів’ян померло від хвороб системи кровообігу та 18% – від онкологічних захворювань, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Смертність він інфаркту міокарда складає 3 випадки на 10 тис. населення. Цей показник стабільний, незважаючи на те, що захворюваність на інфаркт збільшилась. У 2016 році на інфаркт захворіло людей більше, ніж минулого року. З 11,2 випадків на 10 тис. населення – до 12,2, але кількість померлих залишилась на тому самому рівні.  2/3 померлих від інфаркту – люди старше 70 років.

Збільшилась захворюваність і на інсульт головного мозку – з 12,5  до 15,6 на 10 тис. нас. Збільшилась і смертність від інсультів – з 5,8 на 10 тис. населення до 6,2 на 10 тис. населення.

Ці показники кращі, ніж в середньому по області і Україні, але маючи таку динаміку, ми затвердили Програму профілактики і раннього виявлення серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань, передбачили кошти, щоб запроваджувати сучасні методи діагностики і лікування», - розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Нагадаємо, Програма запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань передбачає вдосконалення системи надання медичної допомоги хворим, профілактичні заходи, заходи вторинної профілактики для осіб з групи ризику, придбання медикаментів та обладнання, подальше впровадження сучасних технологій лікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ