Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові стартує другий сезон шкільних спортивних ліг

Другий сезон шкільних спортивних ліг у Львові: нові види спорту, більше учасників та цифровізація (відео).
Фото: ЛМР

Цього навчального року школярів чекає багато цікавих нововведень, які допоможуть ще більше полюбити спорт та активно проводити час у командах однолітків.

Як повідомляють організатори, мета змагань – залучити якомога більше дітей до регулярних занять спортом та здорового способу життя. Адже саме зі звичайної шкільної команди можуть вийти майбутні чемпіони, які гідно представлятимуть Україну на світовій арені.

"Спортивні шкільні ліги – це надзвичайно успішних проєкт, який ми в тестовому режимі запустили минулого навчального року. Ми побачили, що змагання має успіх серед дітей, тому цього року вирішили не лише продовжувати, а й розширювати їх. Тепер замість трьох видів спорту діти зможуть змагатися у семи.  Впевнений, що цього року до ліг долучаться не менш амбітні спортсмени і якомога більше дітей надихнуться займатись спортом", - прокоментував Антон Нікулін, керівник управління спорту Львівської міської ради.

Новий сезон триватиме 7 місяців і включатиме змагання з баскетболу, волейболу, легкої атлетики, флорболу, кіберспорту, футзалу та черлідингу. Очікується, що кількість учасників зросте з 3000 до 7000 дітей.

"Це безпрецедентний випадок, що ми в час війни розпочали проєкт шкільних ліг. Минулого навчального року до змагань було залучено близько 3000 учнів шкіл, тому дуже радіємо, що цьогоріч додаємо нові види спорту і кількість спортивних активних школярів зросте. Ми бачимо, який великий азарт ці ліги викликають не лише у дітей, які беруть участь, а й у вчителів, директорів, вболівальників. Цілі школи переживають, вболівають за команди. Радіємо, що ці змагання допомагають вибудувати цілу культуру вболівання за своїх", - підкреслив Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львівської міськради.

Ще однією новацією стане впровадження цифрових технологій в організацію ліг. Кожен учасник зможе через особистий кабінет отримувати інформацію, створювати та редагувати дані. Це значно спростить організаційні процеси.

Реєстрація команд триватиме з 1 вересня до 10 жовтня. Районні етапи пройдуть з жовтня по травень, де і визначать переможців кожної ліги.

Успіхів усім учасникам та нехай переможе найсильніший!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ