Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартує набір заявок на реставрацію історичних вікон і брам

ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища у вересні розпочне новий набір заявок від мешканців в програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам.

Учасники можуть подати заявку, якщо їхній будинок знаходиться у межах історичного ареалу Львова, а його вік – не менше 80 років.

«Учасниками нового набору стануть мешканці, які подадуть заявку через Центри надання адміністративних послуг м. Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня. Цьогоріч ми не робимо жодних обмежень, а доповнюємо перелік новими заявками на реставрацію, які будемо опрацьовувати у найближчі роки», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Дізнатися як подати заявку можна на сайті ЛКП «Бюро спадщини» у розділі «Співфінансування».

При реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці. При відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні, частка співфінансування становить 50% на 50 %.

Нагадуємо, що Програма співфінансування оновлення історичних вікон і брам діє з 2018 р. В рамках програми співфінансування за координацією ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища було відреставровано протягом 2018-2022 рр. було відновлено 180 брам 150 вікон і балконних дверей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ